Content Manager

Communications, Stockholm

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Europa. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Detta ingår i rollen

Ditt fokus blir att definiera, implementera och följa upp en content-strategi för våra egna kanaler som ska fungera i alla fyra länder. Du har en bakgrund inom innehållsproduktion och innehållsmarknadsföring och kan kommunicera tydliga arbetssätt och strategier. Du ser innehåll som en ovärderlig del av affären och utvärderar alltid hur innehållsproduktion kan driva tydliga resultat.

Du kommer att ansvara för

 • Definiera en content-strategi som stödjer och stärker alla marknadsinitiativ. Strategin ska fungera för både kortsiktiga och långsiktiga projekt och stärka varumärket som helhet.
 • Skapa och underhålla en praktisk content-kalender för alla stakeholders som definierar aktiviteter, ägare och mättal för varje aktivitet.
 • Planera marknadsföringsinitiativ kring eget innehåll i våra egna kanaler med syftet att driva besökare till Nordnets sajter och inspirera våra befintliga kunder till bättre investeringar.
 • Etablera tydliga arbetsprocesser för innehållsproduktion: från beställning och planering till utförande, publicering och marknadsföring.
 • Skapa best practice för hur vi skapar innehåll, publicerar material, underhåller sidor samt hur vi återanvänder innehåll för att på bästa sätt stärka webbsidan och driva affären framåt.

Det här är du

Du förstår att content är inspirerande och engagerande. Du kan förenkla komplicerade ämnen för att nå en bredare publik och samtidigt möta de kunniga och initierade besökarna med det innehåll de kräver.

Eftersom du kommer att vara navet i vårt innehållsarbete, förutsätter vi att du är kreativ och ser nya möjligheter i hur Nordnet kan använda innehåll för att öka varumärkeskännedom och maximera kundinflödet. Du ser även stora möjligheter att optimera det innehåll vi har idag.

Som person sätter du stolthet i att leverera hög kvalitet och servicegrad med rätt attityd. Du jobbar snabbt med hög precision och har ett starkt personligt driv.

Du har erfarenhet av

 • Självständigt konceptualisera innehållsskapande och produktion
 • Arbeta med innehållsstrategi
 • Erfarenhet av olika CMS
 • Grundläggande förståelse av SEO-aspekterna för innehåll och webbsidestruktur
 • Att arbeta datadrivet utifrån analys av webbstatistik
 • Kunskap kring hur man med innehåll stärker ett varumärke
 • Skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift
 • Har stort affärsfokus med förmåga att få saker att hända
 • Drivs av att jobba med konkreta och mätbara mål och nyckeltal

Det här erbjuder vi

Vi erbjuder dig en spännande tjänst i det nordiska marknadsteamet. Nordnet är en nytänkande och dynamisk arbetsplats där du får möjlighet att arbeta med drivna människor som alla vill samma sak – att bli förstahandsvalet i Norden inom sparande och investeringar.

Vi sitter i trevliga lokaler vid Alvik Strand men kommer under första kvartalet 2018 flytta till nybyggda kontorslokaler vid Fridhemsplan på Kungsholmen. 

Frågor och ansökning

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Maria Rasmusson +46 733 59 25 52 eller Lisa Ödman, Recruitment Specialist Marketing +46 709 72 56 75.

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan bestående av CV och personligt brev. Observera att ansökningar endast tas emot via sökknappen nedan. Vi intervjuar kandidater löpande, skicka in din ansökan så snart som möjligt, sista ansökningsdag är 2018-01-31.

Vi vill göra dig uppmärksam om att Nordnet tar kreditupplysning samt gör bakgrundskontroller på alla som anställs.

Välkommen med din ansökan!

*Application for this job is currently closed

Back

X