Emissionsinstitut specialist

Operations, Stockholm

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Norden. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska team och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Vi är i en uppbyggnadsfas av vårt emissionsinstitut och en viktig del av rollen är att utveckla processerna kring detta. Möjligheten ges nu att komma in i ett tidigt stadie och ta en ledande roll inom detta område.

Corporate Actions och Nordnet Issuer Agent består idag av 8 personer och ingår i verksamhetsområdet Bank Operations.

Detta ingår i rollen

Du kommer huvudsakligen att arbeta med hantering av och processutveckling kring våra affärsområden:

  • Börsintroduktioner, private placements, uppköp och emissioner i rollen som emissionsinstitut.
  • Villkorade företagshändelser såsom uppköp och emissioner,
  • Ovillkorade företagshändelser såsom utdelningar, split, sammanläggningar mm i rollen som förvaltare.

I arbetsuppgifterna ingår även marknadsbevakning, myndighetsrapportering, utveckling av arbetet inom avdelningen, samt att ha kontinuerlig kontakt både med andra banker och interna avdelningar.

Passar vi för dig?

För att trivas hos oss bör du ha en positiv attityd, se lösningar snarare än problem och gilla ett högt tempo. Du har ett intresse av den nordiska värdepappersmarknaden och vill vara med och påverka processer, dagliga rutiner och resultat inom avdelningen.

Att vara en noggrann lagspelare som alltid sätter kunden i centrum, samtidigt som du tar egna initiativ och skapar nätverk internt, är en självklarhet för att göra ett bra jobb. Du arbetar detaljfokuserat, samtidigt som du kan lyfta blicken och se saker i ett större sammanhang. Att löpande ifrågasätta och utvärdera våra processer är en självklarhet för dig.

Du är sannolikt utbildad inom ekonomi/finans och har flera års erfarenhet av Corporate Actions.

Vi ser gärna att du har kunskap inom backofficesystem som AbaSec och de nordiska CSD:erna, samt är bekväm med Excel och gillar siffror. Förutom utmärkta kunskaper i svenska är du bekväm i engelska i tal och skrift.

Det här erbjuder vi dig

Våra värdeord enkel, aktiv och modern genomsyrar allt vi gör, internt såväl som externt. Därför ser vi självklart att du delar dessa värderingar. Kulturen är nytänkande och dynamisk, och du får möjlighet att jobba med drivna människor som alla vill samma sak – att nå målet att bli Nordens ledande bank inom sparande.

Låter detta intressant för dig?

Varmt välkommen med din ansökan senast 14 februari, ansökningar bestående av CV och personligt brev. Observera att ansökningar endast tas emot via sökknappen nedan. Urval och intervjuer sker löpande. Om du har ytterligare frågor om tjänsten kontakta Head of Corporate Actions, Anders.Furby@Nordnet.se

Vi vill göra dig uppmärksam om att Nordnet tar kreditupplysning samt gör bakgrundskontroller på alla som anställs.

Välkommen med din ansökan!

*Application for this job is currently closed

Back

X