HR Business Partner Lead

HR, Stockholm

Apply

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Norden. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att göra det behöver vi fantastiska människor, fantastiska team och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Nu skapas en unik möjlighet att få spela en viktig roll under en utmanande resa mot det nya Nordnet. Vi söker en vass, engagerad, utåtriktad och erfaren HR Business Partner att ta sig an en ledarroll i vår spännande framåtlutade miljö.

Hur kommer din roll att se ut?

På ett övergripande plan blir din roll att leda HR Business Partner (HRBP)-arbetet såväl som HR operations på Nordnet.

Detta gör du genom att dels operativt driva HR-strategierna som HRBP för delar av bolaget tillsammans med Nordnets övriga HRBPs, och samtidigt ha ett helhetsansvar för HRBP-funktionen så väl som HR Operations, säkerställa leveranser och kopplingen till vår affärsplan.

I din roll som HRBP arbetar du nära affärsenheternas ledningsgrupper, där du driver och implementerar HR-strategin samt de HR-relaterade aktiviteter som ytterst ska bidra till att Nordnet uppfyller sina affärsmål. Du coachar våra chefer i sitt ledarskap, implementerar koncernövergripande processer, företräder Nordnet som arbetsgivare och hjälper till att tillämpa lagar, avtal och Nordnets egna policyer och riktlinjer. Därtill kommer operativa frågor och processer kopplat till t.ex. rekrytering, omplacering, avveckling, kompensation och förmåner, performance management, mångfald och arbetsmiljö. Du är med och utvecklar och implementerar våra processer tillsammans med ditt team.

I rollen som ansvarig för HR Operations leder du två Business Analysts vilka operativt arbetar med Comp&Ben, digitalsiering av HR-processerna och all förekommande HR-administration. De möter dagligen frågor från medarbetarna och chefer i alla nordiska länder gällande löner, förmåner, systembehörigheter etc där mycket är kopplat till tolkning av kollektivavtal och interna policys och riktlinjer, där du blir ett bollplank och beslutsfattare i operativa frågor.

Rollen innebär i dagsläget personalansvar för totalt fem medarbetare vilket  utöver beslutsfattande innefattar såväl daglig coaching och feedback som lönesättning.

Du rapporterar till Nordnets Chief Human Capital & Communications Officer.

Vem tror vi att du är?

Engagemang, driv och självledarskap är tydliga framgångsfaktorer hos oss. Lösningsfokus och en tro på vår kollektiva förmåga hjälper oss att ständigt komma framåt och leverera resulatat i världsklass inom organisationen.

Du har en utomordentlig kommunikationsförmåga som hjälper dig röra dig bekvämt i olika kontexter och på alla nivåer i organisationen; med facket, medarbetare, kollegor, gruppchefer och högsta ledningen. Du skapar goda relationer med människor runtomkring dig med bibehållen hög integritet.

Du drivs av utmaning och ser inget problem i att aldrig riktigt veta hur din dag kommer se ut. Med Nordnets nordiska fokus arbetar du på daglig basis med de fyra nordiska länderna och de utmaningar och möjligheter som kommer med en matrisorganisation där vi som funktion behöver ha bred kunskap och förståelse för olikheterna i allt från kultur och ledarskap till löner och förmåner. Du har en god förmåga att zooma in och ut kan på så sätt göra dig relevant och stötta på alla plan såväl ute i organisationen som i ditt team.

Som ledare är du lyhörd och intresserad av både sakfrågor, individer och gruppdynamik. Vi är ett mycket välfungerande team med högt i tak, prestigelöshet och stor omsorg för varandra.  

Din bakgrund

Du har lämplig universitetsexamen, samt sannolikt 8-10 års erfarenhet från breda HR-roller som HRBP eller motsvarade, i olika branscher. Du trivs i en entreprenöriell miljö där kreativitet och uthållighet är viktiga egenskaper för att lyckas.

Eftersom Nordnet har kollektivavtal är förhandlingsvana och förståelse för vikten av välfungerande fackliga relationer en självklarthet i din bakgrund.

Vårt koncernspråk är engelska och vi ser därmed att du har mycket god vana att kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Ledarerfarenhet och erfarenhet från fintech, bank eller försäkring är en merit.

Det här erbjuder vi dig

Med Nordnets förankring i alla de nordiska länderna arbetar vi tvärs landsgränserna. Vi skapar värde för våra kunder genom att erbjuda moderna lösningar som förenklar sparande, investeringar och lån. Du har sannolikt ett intresse och en förståelse för sparande och värdepapper. Vi är ett litet entreprenöriellt bolag med stora planer och ambitioner.

Vi är runt 500 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi samarbetar, utbyter idéer och använder våra spetskompetenser för att hela tiden förbättra mötet med våra kunder och målgrupper. Öppen kommunikation, kreativitet och engagemang är viktiga delar av vardagen på kontoret.

Från och med mitten av mars lämnar Nordnet Alviks strand för att flytta in i helt nya, skräddarsydda lokaler på Alströmergatan på Kungsholmen.

Tror du att vi passar varandra bra? 

Då urval sker löpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt, senast den 28 februari. Har du frågor är du välkommen att maila till Jenny Garneij, Chief Human Capital Officer på jenny.garneij@nordnet.se, 0733237770 eller Camilla Wemnér, HR Business Partner, 0705888778

Ansök med personligt brev och CV på länken nedan.

Välkommen med din ansökan!

Vi vill även göra dig uppmärksam på att Nordnet tar kreditupplysning samt gör bakgrundskontroll på slutkandidat.

Back

Apply

X