Ny talang till Partner & Business Support på Nordnet

Sweden, Stockholm

Apply

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Europa. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Nu höjer vi vår ambitionsnivå ytterligare och arbetar med ett högt mål i sikte: Att skapa världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar. För att uppnå det behöver vi duktiga, engagerade och nyfikna medarbetare. Är du en av dem? Vill du vara med och bygga det nya Nordnet? Och vill du göra det i ett högt tempo? Nu söker vi ytterligare en medarbetare till Partner & Business Support, en del av den svenska säljorganisationen.

Är du intresserad av Kapitalförvaltning och Tjänstepension? Nu finns det en möjlighet att få jobba med våra företagskunder och samarbetspartners.

Detta ingår i rollen

Du får möjlighet att jobba med Nordnets företagskunder och samarbetspartners, som du tillsammans med dina kollegor har ansvar för att ge bästa tänkbara service. Företagskunderna har tecknat tjänstepension, företagsägd kapitalförsäkring eller direktpension hos Nordnet. Våra samarbetspartners består av kapitalförvaltare och försäkringsförmedlare, vilka har valt Nordnet som depåbank eller försäkringsbolag för sina kunder.

  • Svara på inkommande samtal och mail från våra företagskunder och partners, vilket innebär att hjälpa dem med hur de ska använda Nordnets tjänster.
  • Bygga relationer, vi har tät kontakt med många av våra samarbetspartners som har stort kapital hos Nordnet.
  • Utbilda företagskunder i att få en ökad förståelse för tjänstepension samt hjälpa till att lösa de utmaningar de har avseende pensionsavsättningar.

Det är ett litet team så du får ett stort ansvar och möjligheter att påverka det dagliga arbetet. I din roll är det därför viktigt att du kan omvandla feedback från våra kunder till konkreta kravställningar internt samt att kunna se nya affärsmöjligheter utifrån de frågor som våra kunder ställer. Supporten är öppen varje dag mellan 9-17.

Detta är du

  • Examen inom ekonomi/finans.
  • Minst 2 års erfarenhet av kundservice inom sparande och/eller pension.
  • Vi ser gärna att du har kunskap i INCA, Carisma och Abasec.
  • Lagspelare med stort driv och kundfocus.

Rollen är tillsvidare med start så snart som möjligt.

Det här erbjuder vi

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden.

Vi är 450+ medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. I början av 2018 flyttar vi från Alviks strand till nybyggda lokaler på Alströmergatan 39, Kungsholmen.

Frågor och Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Frida Emanuelsson, frida.emanuelsson@nordnet.se eller 070-811 26 24.

Ansökan redan idag med hjälp av knappen nedan – vi intervjuar löpande. Var vänlig skicka din ansökan och ditt CV före den 4 mars.

Observera att vi endast accepterar ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi vill informera dig om att Nordnet utför kredit- och bakgrundskontroller av den slutliga kandidaten.

Back

Apply

X