Redovisningsansvarig

Finance, Stockholm

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Norden. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att göra det behöver vi fantastiska människor, fantastiska team och en fantastiskt teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Är du en person med bred erfarenhet av redovisning och trivs när du får möjligheten att använda hela bredden av din kompetens? Brinner för att arbeta med redovisning och bygga upp effektiva processer? Vill du vara med och vidareutveckla arbetet i en organisation som präglas av målmedvetenhet, engagemang och orubbligt kundfokus? Då kan rollen som Redovisningsansvarig hos Nordnet vara något för dig!

Accounting består idag av nio personer, och som Redovisningsansvarig ingår du i koncernens nordiska team och rapporterar till Head of Accounting.

Som Redovisningsansvarig har du en nyckelroll inom Accounting-teamet, och ansvarar självständigt för den externa och interna redovisningen i bolagen Nordnet Pensionsförsäkringar AB och Nordnet Livforsikring A/S. I rollen kommer du att fokusera på följande arbetsuppgifter:

  • Upprättande av månads-, kvartals-, och årsbokslut.
  • Upprättande av delårsrapporter och årsredovisningar.
  • Upprättande av inkomstdeklaration och löpande analys av skattekostnader.
  • Upprättande av moms- och arbetsgivardeklarationer
  • Vidareutveckling och dokumentation av processer kring redovisning, bokslut och internkontroll
  • Medverka i samt driva olika interna och externa projekt inom Accounting-funktionen
  • Kontakt med externa revisorer.
  • Hålla dig uppdaterad på regeländringar kring förändringar inom redovisnings- och skatteområdet.

Vem söker vi?
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har gedigen och detaljerad kunskap, samt flerårig erfarenhet av redovisning, gärna inom försäkring alternativt bank och finans. Du har en akademisk examen inom företagsekonomi med inriktning mot redovisning eller motsvarande och talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Som person är du noggrann, driven och har hög integritet i kombination med en god samarbetsförmåga och serviceanda. Du är van vid, och uppskattar, att arbeta i en snabb organisation med korta beslutsvägar. Du har en hög energinivå och en öppenhet för förändring, en god förmåga att prioritera och en ”allt-är-möjligt-attityd”. Du söker en utvecklande snarare än förvaltande roll och sporras av högt satta mål. Du bör vara en självständig person med god struktur i ditt arbetssätt. En god kommunikationsförmåga värderas högt.

Stämmer detta in på dig?
Då kan vi erbjuda dig ett spännande arbete i en prestigelös men samtidigt driven miljö där du får vara delaktig och ges möjlighet att påverka. På Nordnet tror vi på att det vi gör har betydelse. Vi brinner för vårt arbete, inspirerade av den inverkan det har på vår verksamhet och våra kunder. Nordnet grundades med en passionerad tro på att den hierarkiska finansbranschen kunde förändras och vi blev en del av att omdefiniera branschen när vi gav kunderna makt över sina egna besparingar.

Hos oss blir du en del av en resa som bara börjat. Att vara ledande inom innovation, teknik och produktutveckling kommer ta oss dit vi vill. Vi är 450 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi samarbetar, utbyter idéer och använder våra spetskompetenser för att hela tiden förbättra mötet med våra kunder och målgrupper. Öppen kommunikation, kreativitet och engagemang är viktiga delar av vardagen på kontoret.

Nordnet Stockholm sitter i moderna och trevliga lokaler vid Alvik Strand och kommer att flytta till Alströmergatan 39 på Kungsholmen i början av 2018.

I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind Finance och rekryteringskonsult Fredrik Sjöberg, 070-348 99 96 alternativt fredrik.sjoberg@dfindfinance.se . Varmt välkommen med din ansökan via annonsen på www.dfindfinance.se

 

*Application for this job is currently closed

Back

X