Redovisningsansvarig

Finance, Stockholm

Apply

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Norden. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att göra det behöver vi fantastiska människor, fantastiska team och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Är du en driven och erfaren redovisningsekonom inom bank och finans som brinner för att arbeta med redovisning och bygga upp effektiva processer? Vill du vara med och vidareutveckla arbetet inom Nordnets Accounting-team i en organisation som präglas av målmedvetenhet, engagemang och orubbligt kundfokus? Då är rollen som Redovisningsansvarig för Nordnet Pensionsförsäkringar AB och Nordnet Livforsikring A/S något för dig!

Accounting består idag av nio personer, och som Redovisningsansvarig ingår du i koncernens nordiska team och rapporterar till Head of Accounting.

Rollen:
Som Redovisningsansvarig har du en nyckelroll inom Accounting-teamet, och ansvarar självständigt för den externa och interna redovisningen i bolagen Nordnet Pensionsförsäkringar AB och Nordnet Livforsikring A/S. I rollen kommer du att fokusera på följande arbetsuppgifter:

  • Upprättande av månads-, kvartals-, och årsbokslut.
  • Upprättande av delårsrapporter och årsredovisningar.
  • Upprättande av inkomstdeklaration och löpande analys av skattekostnader.
  • Upprättande av moms- och arbetsgivardeklarationer
  • Vidareutveckling och dokumentation av processer kring redovisning, bokslut och internkontroll
  • Medverka i samt driva olika interna och externa projekt inom Accounting-funktionen
  • Kontakt med externa revisorer.
  • Hålla dig uppdaterad på regeländringar kring förändringar inom redovisnings- och skatteområdet.

Din profil
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har gedigen och detaljerad kunskap, samt flerårig erfarenhet av redovisning, gärna inom försäkring alternativt bank och finans. Du har en akademisk examen inom företagsekonomi med inriktning mot redovisning eller motsvarande och talar och skriver svenska och engelska obehindrat. 

Som person är du noggrann, driven och har hög integritet i kombination med en god samarbetsförmåga och serviceanda. Du är van vid, och uppskattar, att arbeta i en snabb organisation med korta beslutsvägar. Du har en hög energinivå och en öppenhet för förändring, en god förmåga att prioritera och en ”allt-är-möjligt-attityd”. Du söker en utvecklande snarare än förvaltande roll och sporras av högt satta mål. Du bör vara en självständig person med god struktur i ditt arbetssätt. En god kommunikationsförmåga värderas högt.

Det här erbjuder vi
Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden.

Vi är 450 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. I början av 2018 flyttar vi från Alviks strand till nyrenoverade lokaler på Alströmergatan 39, Kungsholmen.

Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi.

Låter detta intressant för dig?
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Eklöv, Head of Accounting, anders.eklov@nordnet.se

Välkommen med din ansökan, via ansökningsknappen nedan, senast 24 november. Vi hanterar ansökningarna löpande.

Vi vill göra dig uppmärksam på att vi gör UC och bakgrundskontroll på slutkandidat.

Back

Apply

X