Administratör till Clearing & Settlement

Operations, Stockholm

Apply

Administratör till Clearing & Settlement

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Europa. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Just nu söker vi en medarbetare till Clearing & Settlement som idag består av 16 personer.

Gruppen har ett brett ansvarsområde som inkluderar bl. a Clearing & Settlement, värdepapperslån och fondadministration på de marknader som Nordnet erbjuder sina kunder via webb- eller telefonhandel. 

Som del av teamet kommer du hantera samtliga typer av affärer som avvecklas. Arbetet innebär daglig kontakt med såväl svenska som utländska banker, kassa- och positionsavstämningar och administration av kampanjer, courtagemodeller och värdepappersaffärer. Du följer löpande förändringar i regelverk och marknadspraxis inom ditt ansvarsområde och analyserar konsekvenser på nuvarande rutiner och anpassar dem ändamålsenligt. Utöver det dagliga arbetet driver du utvecklingsarbete av processer och flöden inom gruppen med målsättning att effektivisera och minimera operationell risk.

De nordiska marknaderna står inför stora infrastrukturförändringa. Du kommer att aktivt delta i arbetet med att anpassa våra rutiner och processer utefter dessa förutsättningar.

Vad har du för bakgrund?

För att bli framgångsrik i rollen har du sannolikt en högskoleutbildning inom ekonomi och helst ett par års erfarenhet av liknande arbete inom clearing & settlement från bankverksamhet, eller inom backoffice på kapitalförvaltning/fondbolag, alternativt inom backoffice/custody på någon av storbankerna. Vi ser gärna att du har erfarenhet från backofficesystem och har allmänt goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel. Förutom utmärkta kunskaper i svenska bör du vara bekväm i engelska i både tal och skrift.

Det är en fördel om du har kännedom om de nordiska clearingsystemen VPS, VPC och/eller VP och har sannolikt tidigare arbetat i något av affärssystemen AbaSec eller Wizer. Extra meriterande om du har tidigare erfarenhet av systemimplementering/systembyte.

Finska språkkunskaper är meriterande.

Vem är du?

För att trivas i arbetet är det viktigt att du är kommunikativ och har stor integritet. Att löpande ifrågasätta och utvärdera våra processer är en självklarhet för dig. Du har en god förmåga att skapa en överblick och identifiera brister i processer för att identifiera lösningar som kan leda till förbättring och effektivisering.

Som person är du pålitlig och noggrann och hanterar dina uppgifter på ett proaktivt och strukturerat sätt. Du kan hantera tidspress i form av dagliga deadlines och känner stort engagemang för ditt arbete. Du är teamorienterad med ett utåtriktat sätt då näverksskapande och egna initiativ är ett måste för att göra ett bra jobb hos oss. Du ser till gruppens gemensamma ansvar och gärna rycker in där det behövs.

Det här erbjuder vi

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden. Vi är närmare 600 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi har precis flyttat in i nybyggda lokaler på Alströmergatan 39, Kungsholmen

Låter detta intressant för dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning och behöver tillsättas snarast, varför urval och intervjuer sker löpande.

Vi vill göra dig uppmärksam om att Nordnet tar kreditupplysning samt begär belastningsregisterutdrag på slutkandidat samt att arbete under bankhelgdagar kan förekomma.

Välkommen att skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till Head of Clearing & Settlement på lisa.eliasson@nordnet.se dock senast 24 augusti 2018.

Back

Apply

X