Administratör till Pension Operations

Pensionsbolaget, Stockholm

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Norden. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Beskrivning

Nordnet är en renodlad digital aktör inom bank och försäkring med verksamhet i Norden.  För att uppnå de högst ställda målen behöver Nordnets Pension Operations funktion förstärkning och vi söker därför ytterligare en administratör till vårt huvudkontor i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en ny stjärna för ett vikariat om 1 år inom våra processer som rör utbetalning.  

Du kommer arbeta i ett stort team om 17 personer. Vi jobbar med en hög grad av eget ansvar och hanterar både enkla och komplexa arbetsuppgifter. Arbetet är varierande och inbegriper både kontakt med interna – likväl som externa parter.

Vi hanterar produkter som Tjänstepension, Privatpension, Kapitalpension, Kapitalförsäkring och IPS samt olika affärskoncept under hela försäkringens livscykel på ett nordiskt plan. Vi jobbar agilt och är flexibla vilket gör att vår prioritering samt arbetsuppgifter kan variera över tid. Du kommer att börja med löpande administration av både privata försäkringar och tjänstepensionsdepåer som rör utbetalning.

Som Pension Operations medarbetare sätter vi stor vikt vid att du är en lagspelare, tycker om att jobba med volymbaserade uppgifter samt även ha en förmåga att kunna växla över till att hantera uppgifter som kräver mer analys.

Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Du behöver också vara intresserad av – och kunna förstå hur du ska applicera gällande regelverk såsom GDPR, AML i det dagliga arbetet. Sist men inte minst förstå kunders behov och applicera kundfokus i ditt arbete. Därtill ser vi det som meriterande att ha en god kunskap om hur processer för pensionsadministration fungerar, vilka parter som ingår i värdekedjan samt hur IT stödjer vårt dagliga arbete samt likaså ha en förståelse för försäkringsbranschens krav.    

Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a. följande men tyngdpunkten kommer att läggas på arbetsuppgifter som rör ubetalning och dödsfallshantering.

  • Nyteckning och ändring av KF
  • Nyteckning och ändring av tjänstepensionsplaner
  • Löpande ändringar inom hela försäkringens livscykel inkl utbetalning
  • Besvara frågor och ärenden från affären, från serviceled internt, från externa samarbetspartners
  • Upprättande och uppdatering av aktuella manualer och rutinbeskrivningar
  • Mail och Brevutskick
  • AML dokumentation, analys och utredning kopplat till våra produkter och utbetalning
  • Regressionstester av befintlig samt ny funktionalitet

Din bakgrund

Du som söker ska ha erfarenhet i försäkringsbranschen och ha goda kunskaper om det svenska pensionssystemet. Du har dokumenterad erfarenhet av liknande positioner och specifikt utbetalning. Förutom utmärkta kunskaper i svenska är du bekväm i engelska i tal och skrift. Erfarenheter från Inca försäkringssystem kan vara meriterande samt även en högskolestudier inom ekonomi- eller juridik.  

Som person är du mål- och serviceinriktad, ansvarsfull och prestigelös. Vidare ser vi att du har förmågan att lyfta blicken, se helheter och konsekvenser samt när det krävs arbeta detaljfokuserat, ibland under stor arbetsbelastning. Vi tror att du är en noggrann person med sinne för siffror och detaljer.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Det här erbjuder vi dig

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation och produktutveckling. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden samt ge våra kunder makten över sitt eget sparande.

Vi är 600 anställda i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Engelska är vårt koncernspråk, och det ger oss möjlighet att rekrytera skarpa medarbetare från hela världen.

Besök oss på www.nordnetab.comwww.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi

Ansökan

Då urval sker löpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor är du välkommen att kontakta Helena Carlsson på helena.carlsson@nordnet.se alternativt 072-352 46 48.

Observera att vi endast accepterar ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi vill också göra dig uppmärksam på att Nordnet tar kreditupplysning och gör bakgrundskontroll på alla som vi avser ska arbeta hos oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

*Application for this job is currently closed

Back

X