Analytiker Blancolån

Lending, Stockholm

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som en av de första digitala bankerna. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

 Det här erbjuder vi

Hos oss får du möjligheten att jobba i en miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden.

Vi är ca 600 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Sedan början av 2018 sitter vi i nyrenoverade lokaler på Alströmergatan 39, Kungsholmen.

Nordnet driver en framgångsrik blancolåneaffär, både under eget varumärke och under bifirman Konsumentkredit.

Rollen

 Vi söker en affärsanalytiker för vår grupp Lending Products. Du kommer arbeta direkt i affären med fokus på analys av vår befintliga blancoaffär och dess kommande affärsmöjligheter. Arbetet pendlar mellan mindre och större analyser, hela tiden med fokus på affären, där dina analyser är en nödvändig del för de beslut vi fattar och vägval vi väljer.

I arbetsuppgifterna ingår:

  • Utveckling av beslutsregelverk, t.ex. regler för automatisering av kreditbedömningar, ränte- och limitsättning m.m.
  • Vidareutveckling av scorekort
  • Analyser för ledning och kreditutskott
  • Monitorera och analysera portföljutveckling med avseende på lönsamhet och risk

Våra analytiker arbetar i huvudsak i SAS. Arbetsuppgifterna varierar från att arbeta individuellt till att jobba i små team. Kontaktytorna är stora och du kommer att arbeta med de olika avdelningarna inom Nordnet såsom ekonomi, compliance och risk. Arbetet innefattar även samarbete med de många olika partners vi arbetar med, exempelvis låneförmedlare, inkassobolag, UC etc.

Det här är du

Du har relevant universitetsutbildning inom ett kvantitativt område (som ingenjör eller statistiker) och mångårig erfarenhet av analytiskt arbete inom bank eller annan finansiell institution. Kunskap om och tidigare yrkeserfarenhet av lån mot privatpersoner (bolån eller blancolån) är starkt meriterande.

Som person är du analytisk, lösningsorienterad och har ett eget driv. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som på engelska.

Frågor och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Agneta Rudin, tf. Head of Lending Products, 0722-34 96 62, eller agneta.rudin@nordnet.se.

Välkommen med din ansökan, via ansökningsknappen nedan, senast måndag den 24 juni. Vi intervjuar fortlöpande under ansökningsprocessen.

Nordnet tar kreditupplysning och genomför bakgrundkontroller innan ny anställning påbörjas.

*Application for this job is currently closed

Back

X