Analytiker till Nordnet Asset Management

Capital Markets, Stockholm

Apply

Analytiker till Nordnet Asset Management

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Europa. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, teams, processer och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Detta ingår i rollen.  

Du kommer att vara en del av Asset Management som förvaltar och utvecklar Nordnets egna investeringsprodukter och tjänster. Avdelningen hanterar Nordnets systematiska fonder, utvecklar digitala rådgivningstjänster och förvaltar flertalet modellportföljer och diskretionära mandat.

Du kommer främst arbeta med utvärdering av systematiska förvaltningsstrategier samt analysera och förenkla komplexa investeringsteman till Nordnets kommande tematiska plattform. Jobbet innebär att du behöver läsa stora mängder research och göra egna analyser på omfattande dataserier samt förbereda och presentera slutsatserna internt. Du kommer även hantera frågor från övriga organisation om Nordnets förvaltning och bistå med framtagande av presentationsmaterial till event och viktiga kunder. Kunskap och erfarenhet av finansiella instrument, statistisk analys och portföljteori är därför en klar fördel.

Avdelningen ansvarar för tjänster inom ett område med rigorösa lagkrav och kännedom om relevanta regelverk är därför en klar fördel. Vid anställning förväntas du genomföra och klara SwedSecs licenseringstest för specialister inom 6 månader.

Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat som sträcker sig från december till augusti 2020. 

Din profil

 Vi söker dig som:

  • Har en relevant akademisk examen eller är i slutet av din utbildning
  • Är analytiskt lagd och kan strukturera stora mängder information
  • Har ett stort intresse för finans i allmänhet

Det är meriterande om du även har erfarenhet av:

  • Riskbaserad portföljkonstruktion
  • Faktorinvesteringar och alternativa riskpremier
  • Relevanta regelverk inom värdepappersrörelse
  • Bloomberg Terminal

Passar vi dig?

Asset Management inom Capital Markets består av ett fåtal medarbetare, varje medarbetare är därmed en nyckelperson. Som person är du prestigelös, lösningsorienterad, strukturerad och en lagspelare. Du behöver trivas med att ha en central roll inom Nordnet där du kommer att vara del av ett team som driver utvecklingen av bankens finansiella produkter och tjänster.

Det här erbjuder vi

Vi erbjuder dig en spännande tjänst i ett drivet team som arbetar nära såväl verksamheten som regelverk och data. Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation och produktutveckling. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden samt ge våra kunder makten över sitt eget sparande.

Vi sitter i nybyggda kontorslokaler vid Fridhemsplan på Kungsholmen.

Låter detta intressant för dig?

För frågor om tjänsten, tveka inte att kontakta rekryterande chef David Envall, david.envall@nordnet.se

Ansökan

Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev snarast möjligt då vi intervjuar löpande, dock senast 17 november 2019.

Observera att vi endast accepterar ansökningar via vårt rekryteringssystem. Intervjuer kommer att ske löpande. Vi vill också göra dig uppmärksam på att Nordnet tar kreditupplysning samt gör bakgrundskontroll på slutkandidat.

Välkommen med din ansökan!

Back

Apply

X