Financial Controller

Finance, Stockholm

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Europa. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att göra det behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Vill du vara med och vidareutveckla arbetet inom Nordnets växande Accounting-team? Då kanske rollen som Financial Controller vara något för dig!

Accounting teamet består idag av tio personer som ansvarar för redovisning, rapportering och regelefterlevande. Det dagliga arbetet präglas av målmedvetenhet, engagemang och samarbete.

Rollen

Som Financial Controller på Nordnet kommer du tillhöra vårt Accounting team och vara en viktig del i den regulatoriska rapporteringen. Du kommer framförallt att arbeta med att rapportera, kvalitetssäkra och analysera den finansiella informationen. Tillsammans med Accounting teamet är din uppgift att rapportera på ett informativt och effektivt sätt till vår Business Control team samt vår CFO och till myndigheter. Rollen innebär att löpande arbeta med utveckling och förbättringsarbete runt rapporteringen och våra processer för att säkerställa att vi möter externa och interna krav. Det är viktigt att vi ständigt anpassar oss till regulatoriska förändringar som sker och vidareutveckla arbetet och processerna därefter. Du kommer rapportera till Head of Accounting men även jobba nära Treasury och Business control.

I rollen ingår även:

  • Internrapportering
  • Databasarbete – SQL server
  • Förbättra och automatisera rapporteringsprocesser
  • Månatlig, kvartsvis och årlig rapportering till Finansinspektionen (FINREP/COREP, LCR/NSFR etc)
  • Svara på förfrågningar gällande information till Finansinspektionen och andra myndigheter.

Din profil

Vi söker dig med ekonomexamen från högskola eller motsvarande. Du ska gärna ha arbetat i liknade roll med redovisningsfrågor/regulatorisk rapportering inom bank- och/eller försäkringsbranschen och talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Du har goda kunskaper i Excel i synnerhet men även duktig på övriga Office-verktyg. Du har jobbat med redovisning, extraplus om du jobbat med SQL databaser.

Tjänsten innebär mycket kontakter med organisationen så du bör vara social, lyhörd och kommunikativ. Du gillar att jobba i grupp men samtidigt van att lösa uppgifter själv, samt hela tiden jobba med förbättring.

Som person är du noggrann, matematisk intresserad och har hög integritet i kombination med en god samarbetsförmåga och serviceanda. Du är van vid, och uppskattar, att arbeta i en snabb organisation med korta beslutsvägar. Du är tekniskt lagd med en hög energinivå och en öppenhet för förändring, en god förmåga att prioritera och en ”allt-är-möjligt-attityd”. Du söker en utvecklande snarare än förvaltande roll och sporras av högt satta mål. Du bör vara en självständig person med god struktur i ditt arbetssätt. En god kommunikationsförmåga värderas högt.

Det här erbjuder vi dig

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden.

Vi är 600 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenham. Vi sitter i våra nyrenoverade lokaler på Alströmergatan 39, Kungsholmen.

Låter detta intressant för dig?

Då urval sker löpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt dock senast den 19 maj. 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Head of Accounting Helena Friberg  helena.friberg@nordnet.se

Ansök med personligt brev och CV på länken nedan. Välkommen med din ansökan!

*Application for this job is currently closed

Back

X