Financial Crime Unit söker AML Compliance Analyst

Operations, Stockholm

job-img

För drygt 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Norden. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Financial Crime Unit (FCU) är den avdelning på Nordnet som jobbar övergripande gällande strategi och regelefterlevnad inom AML-frågor i första linjen. FCU ansvarar också för övervakning och rapportering till Finanspolisen och Finansinspektionen för AML och Marknadsmissbruk. FCU ansvarar även för myndighetsförfrågningar och utredning av misstänkta bedrägerier. 

Vi söker just nu en AML Compliance Analyst i syfte att stärka upp AML-delen av teamet. AML-delen består för närvarande av två funktioner:

AML Officer som jobbar övergripande gällande strategi och regelefterlevnad i AML-arbetet samt agerar råd och stödfunktion gällande frågor kopplat till AML och tillhörande processer.

AML Compliance Analyst, ansvarar för hantering av dagligt inflöde av larm från övervakningssystem. Denna del av teamet ansvarar i huvudsak för utredning och analys av dessa larm samt för författande av rapporter till Finanspolisen (eller motsvarade myndighet i respektive nordiskt land).

Beskrivning

Som AML Compliance Analyst övervakar du transaktionsflöden och kundbeteenden på Nordnets plattform och letar efter misstänkta händelser och oegentligheter i syfte att upptäcka misstänkt penningtvätt och terrorfinansiering.

Med stöd av övervakningssystem samt insamlad kundkännedomsdata författar du rapporter till berörda instanser samt ger rekommendation om adekvata åtgärder till beslutsfattare internt.

Din bakgrund

Vi förväntar oss att den vi söker har en akademisk examen inom ekonomi/juridik och åtminstone några års relevant erfarenhet av att arbeta i en reglerad verksamhet och/eller av AML relaterade frågor. 

Kompetenskrav

 • Kunskap och erfarenhet av att arbeta med de produkttyper som Nordnet erbjuder
 • Kunskap och erfarenhet av Nordnets processer, alternativt motsvarande processerfarenhet från liknande verksamhet
 • God kommunikativ förmåga och förståelse för hur en bank/försäkringsbolag är uppbyggt. Vi ser gärna att du har skapat dig detta genom tidigare arbete inom kundservice
 • Förståelse för vad det innebär att arbeta i reglerad verksamhet under tillsyn
 • God kännedom eller förståelse för penningtvättsregelverken och AML-risker

Meriterande erfarenhet

 • Erfarenhet av att arbeta med penningtvättsregelverk, riskbedömning eller kundkännedom
 • Erfarenhet från övervakning/utredningsarbete kopplat till ekobrott
 • Dokumenterad erfarenhet på arbete som kräver god kommunikations- och argumentationsförmåga

Personliga egenskaper

 • Strukturerad och metodisk med fallenhet för att arbeta resultatorienterat
 • Faktaorienterat förhållningssätt med en källkritisk ådra
 • Kunna arbeta snabbt och med hög precision, kvalitet samt noggrannhet
 • Förmåga att fatta beslut och vara bekväm med att stå upp och argumentera för dessa
 • Stor personlig integritet och mognad samt självinsikt gällande dina förmågor och färdigheter
 • Trivs med stort eget ansvar och besitter förmåga att självständigt söka information och lösa frågetecken som dyker upp i ditt arbete
 • Stresstålighet och förmåga att tillgodogöra sig och analysera stora informationsmängder
 • Analytisk förmåga och lite av en ”detektiv till sinnet” med skicklighet att se mönster och förstå komplexa transaktioner och beteenden
 • Inre driv och passion för ditt jobb som visar sig genom nyfikenhet, vilja att utforska och ”göra det lilla extra” inom ditt ansvarsområde

Besitter du dessa egenskaper och kompetenser?

Det här erbjuder vi dig

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation och produktutveckling. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu den bästa plattformen för sparande och investeringar. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och en möjlighet att få vara med på resan mot att bli förstahandsvalet bland nordiska sparare – vi demokratiserar sparande och investeringar.

Vi är 600 anställda i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Engelska är vårt koncernspråk, och det ger oss möjlighet att rekrytera skarpa medarbetare från hela världen.

Besök oss på www.nordnetab.comwww.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi

Ansökan

Då urval sker löpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 23 oktober 2020. Har du frågor är du välkommen att kontakta Magdalena Filipovic, Head of Financial Crime Unit magdalena.filipovic@nordnet.se

Observera att vi endast accepterar ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi vill också göra dig uppmärksam på att Nordnet tar kreditupplysning och gör bakgrundskontroll på alla som vi avser ska arbeta hos oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

*Application for this job is currently closed

Back

X