Head of Credit Risk and Reporting

Credit Risk, Stockholm

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som en av de första digitala bankerna. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

 Head of Credit Risk & Reporting

 Det här erbjuder vi

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden.

Vi är ca 600 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Sedan början av 2018 sitter vi i nyrenoverade lokaler på Alströmergatan 39, Kungsholmen.

Nu söker vi en chef för gruppen Credit Risk & Reporting inom Credit. I denna roll kommer du att rapportera till Chief Credit Officer. Inom gruppen Credit Risk & Reporting ligger ansvaret för att ur ett kreditriskperspektiv löpande hantera, analysera och rapportera gällande till samtliga kreditprodukter som Nordnet erbjuder, dvs. värdepapperskrediter, blancolån och bolån.

 Rollen

 Som chef för Credit Risk & Reporting består de primära arbetsuppgifterna av att:

  • Leda en grupp som idag består av sex personer i deras dagliga arbete, sätta upp mål för gruppen och löpande arbeta med uppföljning av dessa.
  • Säkerställa att Nordnet har och vid behov utvecklar ändamålsenliga processer för hantering av, rapportering, analys och uppföljning av kreditrisker. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Arbeta nära affärssidan och operations för att stötta utveckling av Nordnets krediterbjudande och processer, drivet ur ett kreditriskperspektiv, men också för att säkerställa att utvecklingen görs inom accepterad riskaptit.
  • Rapportera Nordnets kreditrisker till Kreditkommitte
  • Driva projekt relaterade till  Nordnets kreditriskhantering.

Det här är du

Du som söker har sannolikt genomfört akademiska studier med ekonomisk inriktning. Vi ser att du har  erfarenhet av arbete med värdepapperskrediter, blancolån och bolån ur ett kreditriskperspektiv.

Vidare  ser vi att du har erfarenhet av och vilja att  leda och utveckla  ett team,

Som person har du en mycket god analytisk förmåga. Du har en stor social förmåga och kan kommunicera väl i både tal och skrift, obehindrat av om det är på engelska eller svenska.

Frågor och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Jakob Bergfeldt, Chief Credit Officer på jakob.bergfeldt@nordnet.se alt. 0708-657172.

Välkommen med din ansökan, via ansökningsknappen nedan, senast  den 17 juni. Vi intervjuar fortlöpande under ansökningsprocessen.

 Nordnet tar kreditupplysning och genomför bakgrundkontroller innan ny anställning påbörjas.

*Application for this job is currently closed

Back

X