Head of Lending Operations - Nordnet Bank AB
, Stockholm

Head of Lending Operations

Head of Lending Operations

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Norden. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Beskrivning

Inom Credit ligger ansvaret för Nordnets utlåningsaffär, som idag består av produkterna bolån, portföljbelåning och privatlån. Gruppen Lending Operations har ansvar för den operativa hanteringen av Nordnets portföljbelåning och bolån. Detta innefattar ansvar för våra kreditprocesser och den löpande administrationen av kreditärenden inom dessa. Du rapporterar till Chief Credit Officer och ingår i ledningsgruppen för Credit.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för gruppen Lending Operations som idag består av tio personer. Gruppens arbetsområde omfattar bedömning av kreditansökningar som inkommer till Nordnet, samt uppföljning och analys av befintliga kreditengagemang i samtliga nordiska länder. Gruppen arbetar nära de övriga grupperna inom Credit, Lending Products och Credit Risk & Reporting i frågeställningar som ofta spänner över flera gruppers ansvarsområden.

Som gruppchef på Nordnet har du yttersta ansvaret för din personal. Detta innebär ansvar för tex att leda och utveckla dina människor, rekrytering av medarbetare, lönesättning, prestationsutvärderingar och alla övriga uppgifter som kan uppkomma i samband med personalansvar. 

Dessutom kommer du, förutom delta i det dagliga arbetet även:

  • Leda projekt, utveckla och effektivisera processer inom gruppen genom exempelvis flera pågående digitaliseringsprojekt.
  • Delta i att utbilda andra avdelningar inom Nordnet och vidarebefordra dina specialistkunskaper till olika intressenter i företaget.
  • Säkerställa att Nordnets kreditprocesser är effektiva och anpassade till gällande regelverk, driva arbete med att förändra och etablera nya processer vid behov.
  • Föredra mer komplexa kreditärenden för bankens kreditkommitté
  • Vara sekreterare för bankens kreditkommitté.

Din bakgrund

För att passa för det här arbetet bör du ha god förståelse för finansiell verksamhet och de risker som är förknippade med denna. Du är ansvarstagande, tar egna initiativ och hanterar dina uppgifter på ett strukturerat sätt. Du är mån om att kvalitetssäkra ditt arbete och att driva processerna i mål.

Du är en “people’s person” som bygger förtroende och du har dokumenterad erfarenhet av att leda team som chef.

Du har en akademisk utbildning i botten och flerårig erfarenhet från arbete i en modern kreditavdelning samt erfarenhet från att driva projekt. Meriterande är erfarenhet från arbete med portföljbelåning, privatlån och/eller bolån.

Det är även positivt om du tidigare har arbetat med att digitalisera och etablera nya processer. Du är en person som är positiv, fylld av energi, lösningsorienterad och tycker om att arbeta i ett högt tempo i en föränderlig miljö.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Det här erbjuder vi dig

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation och produktutveckling. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden samt ge våra kunder makten över sitt eget sparande. Vår vision är att göra våra kunder till den bästa investeraren de kan bli.

Vi är 600 anställda i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Engelska är vårt koncernspråk, och det ger oss möjlighet att rekrytera skarpa medarbetare från hela världen.

Besök oss på www.nordnetab.comwww.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi

Ansökan

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vår Chief Credit Officer Jakob Bergfeldt på 0708-657172.

Observera att vi endast accepterar ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi vill också göra dig uppmärksam på att Nordnet tar kreditupplysning och gör bakgrundskontroll på alla som vi avser ska arbeta hos oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Other job openings

Marketing, Stockholm

SEO Manager

IT & Product, Stockholm

Information Security Officer

Communications, Stockholm

Kommunikatör till Nordnet

IT & Product, Stockholm

Software Engineer – Functional programming

Analytics Platform, Stockholm

Data Engineer

Finance, Stockholm

Nordnet söker Redovisningsansvarig