Head of Middle Office

Operations, Stockholm

Apply

job-img

För drygt 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Norden. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Brinner du för sparande, investeringar, finansiell data och kontroll? Då har vi det perfekta jobbet för dig!

Som Head of Middle Office leder du en specialistgrupp om tre personer och ansvarar för intern kontroll av finansiella och operativa risker, värdering och klassificering av finansiella instrument samt post trade kontroll. Du kommer att arbeta nära verksamheten och vara en del av Operations ledningsgrupp och med det få en fantastisk insikt i hur Nordnet fungerar samt vara med och driva dess utveckling.

Middle Office ansvarar bland annat för:

  • Intern kontroll av finansiella risker med fokus på treasuryaffären
  • Intern kontroll av operativa risker
  • Post trade kontroll av placeringsriktlinjer
  • Värdering av finansiella instrument
  • Klassificering och registrering av finansiella instrument
  • Systemförvaltning av Treasurysystem samt eget datalager

Du, tillsammans med gruppen, arbetar nära såväl avdelningar inom Finance, Operations, IT/Product och Risk Control och är ständigt en del i arbetet att säkerställa de bästa möjliga kontrollerna och data för att Nordnet ska kunna fortsätta att utvecklas i ett föränderligt landskap.

Din profil

Vi förväntar oss att du är strukturerad och ansvarstagande. Du är en lagspelare som har möjlighet att både se det övergripande samtidigt som du har stort detaljfokus. Du har en bred förståelse för den finansiella marknaden och gärna ett eget intresse för sparande och investeringar då ditt jobb färgas av detta.

Vi ser vidare gärna att du har SwedSec-licens, tidigare erfarenhet av formellt eller informellt ledarskap, intresse för att lära dig SQL och att du med lätthet tar dig an nya utmaningar samtidigt som du förvaltar det befintliga med omsorg.

Slutligen ser vi gärna att du har en bakgrund inom Middle Office-relaterade uppgifter sedan tidigare och vill skapa något att vara stolt över.

Det här erbjuder vi dig

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation och produktutveckling. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden samt ge våra kunder makten över sitt eget sparande.

Vi är 600 anställda i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Engelska är vårt koncernspråk, och det ger oss möjlighet att rekrytera skarpa medarbetare från hela världen.

Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi

Ansökan

Då urval sker löpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor är du välkommen att kontakta Daniel Göransson, Head of Middle Office & Regulatory Reporting, på daniel.goransson@nordnet.se eller Carina Tovi, Chief Operations Officer, på carina.tovi@nordnet.se.

Observera att vi endast accepterar ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi vill också göra dig uppmärksam på att Nordnet tar kreditupplysning och gör bakgrundskontroll på alla som vi avser ska arbeta hos oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Back

Apply

X