Head of Regulatory Reporting - Nordnet Bank AB
Sweden, Stockholm

Head of Regulatory Reporting

Nordnet startade för snart 25 år sedan, med syftet att demokratisera sparande och investeringar. Vi har nu vuxit till den ledande digitala plattformen för sparande och investeringar i Norden. Genom innovation, enkelhet och transparens utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare.

Brinner du för sparande, investeringar, samarbete och rapportering? Då har vi det perfekta jobbet för dig!

Som Head of Regulatory Reporting leder du en grupp om sex personer varav fyra analytiker och två utvecklare. Du kommer att arbeta nära verksamheten och vara en del av Operations ledningsgrupp och med det få en fantastisk insikt i hur Nordnet fungerar samt vara med och driva dess utveckling.

Regulatory Reporting ansvarar för:

  • Kundrelaterad rapportering till tillsynsmyndighet, centralbank och skattemyndighet i de nordiska länderna.
  • Ägande och förvaltning av rapporteringsdatalager som utöver ovan även används för Corep, Finrep och Solvency II.

Du, tillsammans med gruppen, arbetar nära såväl avdelningar inom Compliance, Finance, Operations, IT/Product och Risk Control och är ständigt en del i arbetet att säkerställa de bästa möjliga rapporterna och kontrollerna för att Nordnet ska kunna fortsätta att utvecklas i ett föränderligt landskap.

Din profil

Vi förväntar oss att du är strukturerad och ansvarstagande. Du är en lagspelare som har möjlighet att både se det övergripande samtidigt som du har stort detaljfokus. Du har en bred förståelse för den finansiella marknaden och gärna ett eget intresse för sparande och investeringar då ditt jobb färgas av detta.

Vi ser vidare gärna att du har SwedSec-licens, tidigare erfarenhet av formellt eller informellt ledarskap, intresse för att lära dig SQL och att du med lätthet tar dig an nya utmaningar samtidigt som du förvaltar det befintliga med omsorg.

Slutligen ser vi gärna att du har en bakgrund inom rapporterings-relaterade uppgifter sedan tidigare och vill skapa något att vara stolt över.

Det här erbjuder vi dig

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger den bästa plattformen för sparande och investeringar. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med på resan mot att bli förstahandsvalet bland nordiska sparare.

Mer info om Nordnet finns på vår företagssajt och i vår ”brand movie” This is Nordnet, som beskriver vår identitet.

Besök oss också på: www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi

Ansökan

Då urval sker löpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor är du välkommen att kontakta Carina Tovi, Chief Operations Officer, på carina.tovi@nordnet.se.

Observera att vi endast accepterar ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi vill också göra dig uppmärksam på att Nordnet tar kreditupplysning och gör bakgrundskontroll på alla som vi avser ska arbeta hos oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Other job openings

Sweden, Stockholm

Private Banking supporten söker ny sparexpert

Credit Risk, Stockholm

Marketing Manager – Lending Products

Finance, Stockholm

Head of Treasury

IT & Product, Stockholm

IT Support engineer

Finance, Stockholm

Financial Risk Controller

Operations, Stockholm

Manager Customer Due Diligence