Kommunikatör till Nordnet - Nordnet Bank AB
Communications, Stockholm

Kommunikatör till Nordnet

Nordnet startade för snart 25 år sedan, med syftet att demokratisera sparande och investeringar. Vi har nu vuxit till den ledande digitala plattformen för sparande och investeringar i Norden. Genom innovation, enkelhet och transparens utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare.

Vi söker efter dig som är kommunikatör och som vill arbeta med och utveckla den externa och finansiella kommunikationen på koncernnivå på Nordnet. Du är en del av teamet Communications, och rapporterar till Nordnets kommunikationschef. Det här är en roll för dig som vill arbeta såväl strategiskt som operativt, samt kreativt med både text och grafisk design inom områdena Investor Relations, hållbarhet och employer branding. Arbetsuppgifterna är breda och innefattar bland annat:

  • Ansvara för produktionen av finansiell kommunikation som kvartalsrapporter, års- och hållbarhetsredovisning och statistik i samarbete med Nordnets ekonomiavdelning. Detta innebär projektledning, textarbete och layoutproduktion.
  • Ansvara för struktur och innehåll på Nordnets företagssida nordnetab.com, genom t.ex. författande av texter, publicering av nyheter och medverkande i utveckling av nya funktioner.
  • Vara delaktig i Nordnets hållbarhetsarbete ”Nordnet in Society” på nordisk nivå och arrangera aktiviteter inom området.
  • Tillsammans med HR ansvara för employer branding-kommunikation i Nordnets sociala kanaler instagram, twitter och LinkedIn, samt på företagswebb och intranät.
  • Assistera i Nordnets PR-arbete genom t.ex. framtagande av statistik och publicering av pressmeddelanden via Cision.
  • Stötta i aktiviteter inom området internkommunikation, t.ex. skriva nyheter till intranätet och medverka i planering och genomförande av större interna events.

Din profil och bakgrund

Du har kommunikationsutbildning från högskola eller universitet, exempelvis medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Vi ser att du har ett par års arbetslivserfarenhet som kommunikatör, gärna med erfarenhet av projektledning, finansiell kommunikation och förståelse för finansbranschen. Du är en mycket god skribent och har förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift, såväl på svenska som engelska. Du har en kreativ ådra och är van att arbeta med grafisk formgivning i Indesign.

Det är ett plus du har kunskap i Photoshop eller i andra Adobe Creative-program och/eller i WordPress.

Vi värdesätter att du som person är kommunikativ, initiativrik och självgående. Du har en förmåga att skapa bra relationer på arbetsplatsen och har god samarbetsförmåga.

Nordnets värderingar Transparency, Passion och Simplicity rimmar väl med hur du identifierar dig i din yrkesroll, och du trivs i en dynamisk och entreprenöriell miljö med stort leveransfokus och högt tempo.

Det här erbjuder vi dig

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger den bästa plattformen för sparande och investeringar. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med på resan mot att bli förstahandsvalet bland nordiska sparare.

Mer info om Nordnet finns på vår företagssajt och i vår ”brand movie” This is Nordnet, som beskriver vår identitet.

Besök oss också på: www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi

Ansökan

Då urval sker löpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 7 mars. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Johan Tidestad på johan.tidestad@nordnet.se.  

Observera att vi endast accepterar ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi vill också göra dig uppmärksam på att Nordnet tar kreditupplysning och gör bakgrundskontroll på alla som vi avser ska arbeta hos oss.

Vi ser fram emot att höra av dig!

Other job openings

Marketing, Stockholm

SEO Manager

IT & Product, Stockholm

Information Security Officer

IT & Product, Stockholm

Software Engineer – Functional programming

, Stockholm

Head of Lending Operations

Analytics Platform, Stockholm

Data Engineer

Finance, Stockholm

Nordnet söker Redovisningsansvarig