Manager Equity Finance

Capital Markets, Stockholm

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som en av de första digitala bankerna. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att vara drivande i arbetet med att bygga upp Nordnets produkter och tjänster inom Equity Finance-värdepappersutlåning, i samarbete med global aktör.

I arbetet ingår också att utvärdera det befintliga erbjudandet utifrån kvalitet och lönsamhet, scanna den nordiska och globala marknaden efter nya intressanta lösningar till Nordnets samtliga kundsegment och inleda och avsluta affärsrelationer med produktleverantörer.

Detta innefattar bland annat:

 • Att hålla sig uppdaterad på spännande investeringsprodukter som skapar mervärde för Nordnets kunder och som genererar tillväxt i sparkapital och nya kunder.
 • Driva utvecklingen av ditt produktområde och ansvara för hela affären mot externa partners.
 • Att initiera och förhandla avtal med både nya och befintliga produktleverantörer med målsättningen att öka Nordnets marginaler inom respektive produktområde.
 • Regelbundet följa upp KPI:er och säkerställa att avtalsvillkoren uppfylls.
 • Hålla Nordnets samarbetspartners och kollegor uppdaterade med statistik som exempelvis in och utflöden i produkterna, marknadstrender och handelsbeteenden inom Nordnets olika kundsegment.
 • Vara en one point of entry gentemot Nordnets samarbetspartners för frågor rörande marknadsföring, event och andra aktiviteter för att sedan koordinera dessa internt.
 • Hålla sig uppdaterad och vara delaktig i kommande regelverksförändringar som påverkar Nordnets produkter inom ditt område
 • Ha en nordisk approach för att säkerställa skalbarhet i Nordnets affär.

I rollen som Manager Equity Finance kommer ditt huvudsakliga arbetsområde var inom produktområdet aktielån. Du kommer samarbeta med Nordnets externa samarbetspartners men även vara Nordnets kontaktperson internt och agera som en intern projektledare. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomiutbildning på högskolenivå och ser det som meriterande om du studerat med finansinriktning. Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Du behöver ha erfarenhet av:

 • Qlikview
 • Abasec
 • Carisma

Meriterande erfarenhet

 • Tidigare arbete inom området värdepappersutlåning

Personliga egenskaper

Du tycker att det känns som en spännande utmaning att vara med och bygga upp ett för Nordnet nytt affärsområde. Du trivs att arbeta i ett högt tempo i ett prioriterat initiativ i Nordnets affärsplan och motiveras av komplexiteten i arbetsuppgifterna. Du är självgående i ditt arbete och levererar med hög precision och kvalitet.  Du har ett kritiskt tänkande i kombination med att få saker gjorda. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya eller förändrade krav och förutsättningar.

Det här erbjuder vi

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden.

Vi är 600 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi sitter på Alströmergatan 39, Kungsholmen.

Låter detta intressant för dig?

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till vår Martin Andersson, Head of Capital Markets. 

*Application for this job is currently closed

Back

X