Market Surveillance Analyst - Nordnet Bank AB
Operations, Stockholm

Market Surveillance Analyst

Nordnet söker nu förstärkning till Market Surveillance/marknadsövervakningen på vår Financial Crime Unit.

Financial Crime Unit (FCU) är den avdelning på Nordnet som jobbar övergripande gällande regelefterlevnad inom marknadsövervakning samt AML-frågor och övervakning av transaktioner i första linjen. FCU ansvarar även för myndighetsförfrågningar och utredning av misstänkta bedrägerier. 

Financial Crime Unit består i dagsläget av 14 medarbetare uppdelat på följande arbetsområden som beskrivs nedan.

Market Surveillance arbetar med handelsövervakning i syfte till att upptäcka, rapportera samt förebygga marknadsmissbruk.

Anti-Money Laundering Officer arbetar i huvudsak med strategiska och regelverksfrågor, modeller etc. inom AML-området.

AML-Analyst arbetar i huvudsak med att övervaka transaktionsflöden och kundbeteenden på Nordnets plattform och leta efter misstänkta händelser och oegentligheter i syfte att upptäcka misstänkt penningtvätt och terrorfinansiering.

Inquiries arbetar i huvudsak med att besvara myndighetsförfrågningar som inkommer från myndigheter från de nordiska länderna.

Vi söker just nu en Market Surveillance Analyst i syfte att stärka upp Market Surveillance- delen av teamet som idag består av en Market Surveillance officer samt en Junior Market Surveillance analyst. Rollen fyller en central funktion för alla nordiska länder och du rapporterar till Head of Financial Crime Unit.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Löpande övervaka och granska handelsaktiviteter på aktuella marknader bl.a. med stöd av övervakningssystem.
  • Utreda larm, dokumentera händelser, slutsatser och åtgärder.
  • Hantera, analysera och besvara myndighets- och motpartsförfrågningar avseende marknadstransaktioner, mönster och kunders aktiviteter.
  • Rapportering och uppföljning av misstänkt marknadsmissbruk till respektive lands tillsynsmyndighet.
  • Löpande utbilda och informera relevanta avdelningar inom Nordnet, inklusive kollegorna inom Financial Crime Unit.

Din profil
För att vara framgångsrik i denna roll ser vi gärna att du har en akademisk utbildning inom ekonomi, juridik och några års erfarenhet av handel med finansiella instrument, exempelvis erfarenhet av treasury, mäkleri eller marknadsövervakning på institut eller marknadsplatser. Du har kunskap om relevanta och kommande regelverk som styr handel i finansiella instrument.

Vi ser positivt på erfarenhet av arbete som mäklare, inom middle office/back office och/eller erfarenhet av försäljning och rådgivning av/kring finansiella produkter.

Vi tror att du har en väl utvecklad analytisk förmåga och en god känsla för att identifiera mönster och samband. Du är metodisk, organiserad  och driven i ditt tillvägagångssätt och arbetar med hög precision, integritet och kvalitet samtidigt som du har ett helhetsperspektiv och en god förmåga att anpassa dig till nya eller förändrade krav och förutsättningar.

Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Kunskaper i nordiska språk, särskilt finska, är ett plus.

Om oss

Nordnet startade för snart 25 år sedan, med syftet att demokratisera sparande och investeringar. Vi har nu vuxit till den ledande digitala plattformen för sparande och investeringar i Norden. Genom innovation, enkelhet och transparens utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare.

Nordnet var mellan 2001-2017 noterat på Nasdaq Stockholm, då bolaget köptes ut av Öhman och Nordic Capital. Sedan 25 november 2020 är Nordnet åter ett börsnoterat bolag.

Det här erbjuder vi dig

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger den bästa plattformen för sparande och investeringar. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med på resan mot att bli förstahandsvalet bland nordiska sparare.

Vi är cirka 600 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn.

Ansökan

Då urval sker löpande vill vi gärna ha din ansökan bestående av CV och personligt brev så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 18 januari 2021. Har du frågor är du välkommen att kontakta Magdalena Filipovic, Head of Financial Crime Unit magdalena.filipovic@nordnet.se

Observera att vi endast accepterar ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi vill också göra dig uppmärksam på att Nordnet tar kreditupplysning och gör bakgrundskontroll på alla som vi avser ska arbeta hos oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Other job openings