Nordnet söker Redovisningsansvarig - Nordnet Bank AB
Finance, Stockholm

Nordnet söker Redovisningsansvarig

Är du en driven och erfaren redovisningsekonom inom bank och finans som brinner för att arbeta med redovisning och bygga upp effektiva processer? Vill du vara med och vidareutveckla arbetet inom Nordnets Accounting-team i en organisation som präglas av målmedvetenhet, engagemang, med ett varmt och öppet klimat? Då är rollen som Redovisningsansvarig för Nordnet Banks norska bankverksamhet  något för dig!

Accounting består idag av 12 personer, och som Redovisningsansvarig ingår du i koncernens nordiska team och rapporterar till Head of Accounting.

Rollen

Som Redovisningsansvarig har du en central roll inom Accounting-teamet, och ansvarar självständigt för den externa och interna redovisningen i Nordnet Bank ABs norska bankverksamhet. I rollen kommer du att fokusera på följande arbetsuppgifter:

  • Upprättande av månads-, kvartals-, och årsbokslut
  • Upprättande av delårsrapporter och årsredovisningar men även vara delaktig i upprättande av ovanstående för koncernen.
  • Upprättande av regulatoriska rapporter till norska myndigheter
  • Upprättande av inkomstdeklaration och löpande analys av skattekostnader samt avräkning av utländsk skatt.
  • Upprättande av momsdeklarationer
  • Vidareutveckling och dokumentation av processer kring redovisning, bokslut och internkontroll
  • Medverka i samt driva olika interna och externa projekt inom Accounting-funktionen
  • Kontakt med externa revisorer.
  • Hålla dig uppdaterad på regeländringar kring förändringar inom redovisnings- och skatteområdet.

Din profil 

För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har gedigen och detaljerad kunskap, samt flerårig erfarenhet av redovisning inom bank och finans. Du har en akademisk examen inom företagsekonomi med inriktning mot redovisning eller motsvarande och talar och skriver svenska och engelska obehindrat. 

Som person är du noggrann, driven och har hög integritet i kombination med en god samarbetsförmåga och serviceanda. Du är van vid, och uppskattar, att arbeta i en snabb organisation med korta beslutsvägar. Du har en hög energinivå och en öppenhet för förändring, en god förmåga att prioritera och en ”allt-är-möjligt-attityd”. Du söker en utvecklande snarare än förvaltande roll och sporras av högt satta mål. Du bör vara en självständig person med god struktur i ditt arbetssätt. En god kommunikationsförmåga värderas högt.

Det här erbjuder Nordnet 

Nordnet startade för snart 25 år sedan, med syftet att demokratisera sparande och investeringar. Vi har nu vuxit till den ledande digitala plattformen för sparande och investeringar i Norden. Genom innovation, enkelhet och transparens utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare.

Nordnet var mellan 2001-2017 noterat på Nasdaq Stockholm, då bolaget köptes ut av Öhman och Nordic Capital. Sedan 25 november 2020 är Nordnet åter ett börsnoterat bolag. Vår vision är att bli förstahandsvalet för sparare och investerare i Norden.

Vi är 600 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi sitter i moderna och trevliga lokaler på Kungsholmen (dock numera mest distansarbete).

Besök oss på www.org.nordnet.sewww.nordnet.sewww.nordnet.nowww.nordnet.dkoch www.nordnet.fi och kolla in vår ”brand movie”, som beskriver vår identitet: This is Nordnet

Låter detta intressant för dig? 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Helena Friberg, Head of Accounting, på helena.friberg@nordnet.se 

Observera att vi endast accepterar ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi vill också göra dig uppmärksam på att Nordnet tar kreditupplysning och gör bakgrundskontroll på alla som vi avser ska arbeta hos oss.

Sista ansökningsdagen är den 20 januari

Vi ser fram emot att höra av dig !

Other job openings

Analytics Platform, Stockholm

Data Engineer

Sweden, Stockholm

Deltidsjobb – Studenter till Nordnets Kundbord

Sweden, Stockholm

Sparexpert till Nordnets Kundbord

IT & Product, Stockholm

Head of Mutual Funds

Finland, Helsinki

Back Office -asiantuntija, kokoaikainen/määräaikainen

Operations, Stockholm

Market Surveillance Analyst