Redovisningsansvarig

Finance, Stockholm

Apply

Är du en driven och erfaren redovisningsekonom inom bank och finans som brinner för att arbeta med redovisning och bygga upp effektiva processer? Vill du vara med och vidareutveckla arbetet inom Nordnets Accounting-team i en organisation som präglas av målmedvetenhet, engagemang och orubbligt kundfokus? Då är rollen som Redovisningsansvarig för Nordnet Bank AB något för dig!

Accounting består idag av 12 personer, och som Redovisningsansvarig ingår du i koncernens nordiska team och rapporterar till Head of Accounting.

Rollen
Som Redovisningsansvarig har du en nyckelroll inom Accounting-teamet, och ansvarar självständigt för den externa och interna redovisningen i Nordnet Bank AB. I rollen kommer du att fokusera på följande arbetsuppgifter:

  • Upprättande av månads-, kvartals-, och årsbokslut för Nordnet Bank AB
  • Upprättande av delårsrapporter och årsredovisningar för Nordnet Bank AB men även delaktig i upprättande av ovanstående för koncernen.
  • Upprättande av inkomstdeklaration och löpande analys av Nordnet Bank AB:s skattekostnader samt avräkning av utländsk skatt.
  • Upprättande av moms- och arbetsgivardeklarationer
  • Vidareutveckling och dokumentation av processer kring redovisning, bokslut och internkontroll
  • Delaktig i att koordinera redovisningsarbetet inom Nordnet Bank AB inklusive dess nordiska filialer
  • Medverka i samt driva olika interna och externa projekt inom Accounting-funktionen
  • Kontakt med externa revisorer.
  • Hålla dig uppdaterad på regeländringar kring förändringar inom redovisnings- och skatteområdet.

Din profil
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har gedigen och detaljerad kunskap, samt flerårig erfarenhet av redovisning inom bank och finans. Du har en akademisk examen inom företagsekonomi med inriktning mot redovisning eller motsvarande och talar och skriver svenska och engelska obehindrat. 

Som person är du noggrann, driven och har hög integritet i kombination med en god samarbetsförmåga och serviceanda. Du är van vid, och uppskattar, att arbeta i en snabb organisation med korta beslutsvägar. Du har en hög energinivå och en öppenhet för förändring, en god förmåga att prioritera och en ”allt-är-möjligt-attityd”. Du söker en utvecklande snarare än förvaltande roll och sporras av högt satta mål. Du bör vara en självständig person med god struktur i ditt arbetssätt. En god kommunikationsförmåga värderas högt.

Det här erbjuder vi

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden.

Vi är ca 600 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn.

Låter detta intressant för dig?
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Helena Friberg  Head of Accounting, helena.friberg@nordnet.se

Välkommen med din ansökan, via ansökningsknappen nedan, senast 20 augusti. Vi hanterar ansökningarna löpande.

Vi vill göra dig uppmärksam på att vi gör UC och bakgrundskontroll på slutkandidat.

Back

Apply

X