Regulatory Reporting Analyst till Nordnet

Operations, Stockholm

Apply

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Europa. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, teams, processer och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Detta ingår i rollen

 Du kommer att vara en del av rapporteringsenheten Regulatory Reporting och med det få en fantastisk insikt i hur Nordnet fungerar genom att arbete nära verksamheten  och vara del av ett team som tillsammans säkerställer att Nordnet hela tiden kan fortsätta att utvecklas.

Regulatory Reporting ansvarar för en stor del av Nordnets kundrelaterade rapportering till tillsynsmyndigheter, skattemyndigheter, centralbanker och statistiska centralbyråer inom de nordiska länderna. Detta betyder ansvar för rapportering av såväl ex. kontrolluppgifter som transaktionsrapportering och flaggning.

Du kommer arbeta med Nordnets regulatoriska rapportering med fokus på kontrolluppgiftsinlämning inom den svenska bankverksamheten och FATCA/CRS där din roll både innehåller regelverkstolkning, förvaltning och projektledning. I ett nära samarbete med verksamheten kommer du vara en central del i hela kedjan från kravställning till produktionssättning.

 Din profil:

 Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet av regulatorisk rapportering
  • Erfarenhet från bank- eller försäkringsverksamhet
  • Akademisk examen

Det är meriterande om du även har erfarenhet av:

  • Svensk skatterätt
  • FATCA/CRS
  • Swedsec-licens
  • Microsoft SQL
  • XML

Passar vi dig?

Regulatory Reporting inom Operations är ett litet team, där  varje medarbetare är en nyckelperson. Som person är du prestigelös, lösningsorienterad, strukturerad, service minded och lagspelare. Du  trivs med att ha en central roll inom Nordnets rapportering där du kommer att ta ansvar för och vara drivande i att utveckla verktyg och processer.

 Det här erbjuder vi

Vi erbjuder dig en spännande tjänst i ett drivet team som arbetar nära såväl verksamheten som regelverk och data. Nordnet är en nytänkande och dynamisk arbetsplats där du får möjlighet att arbeta med drivna människor som alla vill samma sak – att bli förstahandsvalet i Norden inom sparande och investeringar.

 Vi sitter i nybyggda kontorslokaler vid Fridhemsplan på Kungsholmen. 

 Låter detta intressant för dig?

 För frågor om tjänsten, tveka inte att kontakta Daniel Göransson, Head of Regulatory Reporting, tel: 0733-988677, daniel.goransson@nordnet.se

 Välkommen med din ansökan

 Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev snarast möjligt, dock senast 2019-05-13. Intervjuer kommer att ske löpande. Vi vill göra dig uppmärksam om att Nordnet tar kreditupplysning samt gör bakgrundskontroll på slutkandidat.

Back

Apply

X