Risk- & Kapitalanalytiker- Treasury

Finance, Stockholm

Apply

job-img

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Norden. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Rollen i korthet

I rollen som Risk & Kapitalanalytiker kommer du att arbeta med en mängd olika treasury-relaterade aktiviteter inom Nordnet men med fokus på risk och kapitaltäckning.

Det övergripande ansvaret och målet för denna roll är att kontinuerligt arbeta med olika risk- och kapitalfrågor för att optimera Nordnets finansiella tillgångar och skulder i enlighet med interna och externa regler. Du förväntas att både arbeta aktivt med dagliga frågor men också med utveckling av strategier och utvecklingsfrågor inom Treasury och kapitaltäckning, tillsammans med Head of Treasury och CFO. Samarbete med andra funktioner exvis Risk, Kapitaltäckningsspecialister, Middle office osv är en naturlig del i rollen.  

Avdelningen består idag av 4 personer, Head of Treasury, Cash Manager och två ränte- och valutahandlare. Du kommer att rapportera till Head of Treasury.

Dina arbetsuppgifter

Rollen omfattar följande ansvar:

 • Följa upp inom de olika risktyper som Treasury arbetar inom och bistå Head of Treasury i dessa riskfrågor.
 • Jobba med kapitaltäckning/kapitalallokering på såväl operativ som strategisk nivå
 • Utveckla internbanken.
 • Ta en mycket aktiv roll i skapandet av ICLAAP, ÖUP och andra förfrågningar från myndigheter.
 • Kravställa mot Middle Office i olika riskfrågor.
 • Delta i koncerninterna projekt.

Din bakgrund

För att trivas i den här rollen måste du känna dig bekväm i en snabb miljö och motiveras av att leda (verklig) förändring, vara bekväm och tycka om att växla mellan operativa och strategiska frågor och arbeta med människor från alla delar av organisationen.

 • Du har minst 5 års erfarenhet från att jobba med riskfrågor på bank/banktreasury/konsultbolag.
 • Du har en akademisk examen i för rollen relevant område.
 • Du har djup kompetens inom kapitaltäckningsfrågor
 • Du har en god teknisk verktygslåda, med erfarenhet av modellering i Excel.
 • Du uppmärksammar detaljer utan att förlora strategiskt fokus.
 • Som person är du kommunikativ, analytisk och lösningsorienterad.
 • Du är en lagspelare.

Det här erbjuder vi dig

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation och produktutveckling. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden samt ge våra kunder makten över sitt eget sparande.

Vi är 600 anställda i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. 

Besök oss på www.nordnetab.comwww.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi

Ansökan

Då urval sker löpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor är du välkommen att kontakta Ouisem Samoud, Head of Treasury på ouisem.samoud@nordnet.se, 070-43 381 08

Observera att vi endast accepterar ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi vill också göra dig uppmärksam på att Nordnet tar kreditupplysning och gör bakgrundskontroll på alla som vi avser ska arbeta hos oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Back

Apply

X