Specialist till Middle Office

Operations, Stockholm

Kort om Nordnet

 För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Europa. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, teams, processer och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

 Detta ingår i rollen

 Du kommer att vara en del av Middle Office (MO) och med det få en fantastisk insikt i hur Nordnet fungerar genom att arbeta nära verksamheten  och vara del av ett team som tillsammans säkerställer att Nordnet hela tiden kan fortsätta att utvecklas.

 MO ansvarar för intern kontroll av finansiella risker, supporterar verksamheten med intern kontroll av operativa risker och hanterar post trade kontroll genom att identifiera, analysera, stressa, kontrollera och rapportera risker. Vidare arbetar vi med värdering och klassificering av finansiella instrument samt systemförvaltning av rapporteringsdatalagret (rapportering till tillsynsmyndigheter, centralbanker och statistiska centralbyråer) och vårat Treasurysystem.

 Du kommer att ansvara för och få en perfekt möjlighet att vara med och utveckla Nordnets hantering av värdering och klassificering av finansiella instrument i MO:s egna datalager samt depåsystemet AbaSec. Data som ligger till grund för såväl handel som regulatorisk rapportering. Detta gör att du kommer att ha ett nära samarbete med en stor mängd kollegor i såväl det dagliga arbetet som i projekt.

                      
Ditt ansvar

 Du ansvarar för att säkerställa korrekta, effektiva och automatiserade processer för generering, klassificering och värdering av finansiella Instrument. Du kommer att i din  roll ha många kontaktytor inom bolaget vilket ställer stor vikt vid ansvarstagande i såväl uppföljning, kontroller och förvaltning av styrdokument. Du kommer hela tiden arbeta med skalbarhet i processerna vilket kräver att du förstår den stora bilden likväl som de små detaljerna för att komma framåt.

Vidare arbetar du med:

  • Automatiserad och manuell process för värdering och klassificering av finansiella instrument
  • Företräder MO i de forum som berör dina ansvarsområden, ex. utifrån kvalitet i data från AbaSec i regulatorisk rapportering.
  • Som en del av MO kommer du vidare att arbeta med kontroll av finansiella risker, kontroll av operativa risker, kontroll post trade av Nordnet placeringsbestämmelser samt systemförvaltning av Nordnet rapporteringsdatalager, Treasurysystem samt Middle Office datalager.

Kravprofil

Som person har du djup analytisk förmåga och intresse för att arbeta kvantitativt med hantering av stora datamängder. Du har erfarenhet från bank eller försäkringsverksamhet och god kunskap om dess produkter och marknader.

  • Du har grundläggande kunskap av IT-system där erfarenhet av utveckling i databasmiljö är meriterande.
  • Du har goda kunskaper i Excel där VBA och Power Pivot är meriterande.
  • Du har universitetsexamen inom finans eller motsvarande.
  • Swedsec-licens är meriterande.
  • Du är obehindrad i svenska och engelska.
  • Du är en lagspelare. 

Passar vi för dig?

MO inom Operations består av ett fem medarbetare, varje medarbetare är därmed en nyckelperson i teamet. Du behöver därför trivas med att ha att ha en central roll inom Nordnets hantering av finansiella instrument med ansvar för att utveckla verktyg och processer.

I rollen kommer du att arbeta med både enklare rutinuppgifter och med komplexa processer, en blandning som vi hoppas skapar dynamik för dig. Som person behöver du förmågan att arbeta med flera uppgifter samtidigt, vara drivande, ta eget ansvar och vilja utvecklas.  

Det här erbjuder vi dig

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden.

Vi är ca 600 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn.

Frågor och ansökningar

Då urval sker löpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt, senast 26:e april. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Daniel Göransson, Head of Middle Office, på 0733-988677 eller daniel.goransson@nordnet.se

Ansök med personligt brev och CV på länken nedan.

*Application for this job is currently closed

Back

X