Vikariat – Administratör till Clearing & Settlement

Operations, Stockholm

Apply

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Norden. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Beskrivning

Just nu söker vi en medarbetare till Clearing & Settlement för ett vikariat under 1 års tid med start från maj 2020 tom. maj 2021.

Gruppen har ett brett ansvarsområde som inkluderar bl. a Clearing & Settlement, värdepapperslån och fondadministration på de marknader som Nordnet erbjuder sina kunder via webb- eller telefonhandel. Du hanterar även flyttar som gäller inhemska och internationella värdepapper och fonder.

Dina arbetsuppgifter

Som del av teamet kommer du hantera samtliga typer av affärer som avvecklas. Arbetet innebär daglig kontakt med såväl svenska som utländska banker, kassa- och positionsavstämningar och administration av kampanjer, courtagemodeller och värdepappersaffärer. Du följer löpande förändringar i regelverk och marknadspraxis inom ditt ansvarsområde och analyserar konsekvenser av nuvarande rutiner och anpassar dem ändamålsenligt. Utöver det dagliga arbetet driver du utvecklingsarbete av processer och flöden inom gruppen med målsättning att effektivisera och minimera operationell risk.

Din bakgrund

För att bli framgångsrik i rollen har du sannolikt en högskoleutbildning inom ekonomi och helst ett par års erfarenhet av liknande arbete inom clearing & settlement från bankverksamhet, eller inom backoffice på kapitalförvaltning/fondbolag, alternativt inom backoffice/custody på någon av storbankerna. Vi ser gärna att du har erfarenhet från backofficesystem och har allmänt goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel. Förutom utmärkta kunskaper i svenska bör du vara bekväm i engelska i både tal och skrift.

Det är en fördel om du har kännedom om de nordiska clearingsystemen VPS, VPC och/eller VP och har sannolikt tidigare arbetat i något av affärssystemen AbaSec eller Wizer.

För att trivas i arbetet är det viktigt att du är kommunikativ och har stor integritet. Att löpande ifrågasätta och utvärdera våra processer är en självklarhet för dig. Du har en god förmåga att skapa en överblick och identifiera brister i processer för att identifiera lösningar som kan leda till förbättring och effektivisering.

Som person är du pålitlig och noggrann och hanterar dina uppgifter på ett proaktivt och strukturerat sätt. Du kan hantera tidspress i form av dagliga deadlines och känner stort engagemang för ditt arbete. Du är teamorienterad med ett utåtriktat sätt då nätverksskapande och egna initiativ är ett måste för att göra ett bra jobb hos oss. Du ser till gruppens gemensamma ansvar och rycker gärna in där det behövs.

Det här erbjuder vi dig

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation och produktutveckling. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden samt ge våra kunder makten över sitt eget sparande.

Vi är 600 anställda i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Engelska är vårt koncernspråk, och det ger oss möjlighet att rekrytera skarpa medarbetare från hela världen.

Besök oss på www.nordnetab.comwww.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi 

Ansökan

Då urval sker löpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Ansök med personligt brev och CV på länken nedan. Har du frågor är du välkommen att kontakta Manager Clearing and Settlement, Theresia Olsson Pertlwieser Theresia.Olsson.Pertlwieser@nordnet.se

Observera att vi endast accepterar ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi vill också göra dig uppmärksam på att Nordnet tar kreditupplysning och gör bakgrundskontroll på alla som vi avser ska arbeta hos oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Back

Apply

X