Vikariat till Regulatory Reporting

Operations, Stockholm

Apply

job-img

För drygt 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Europa. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, teams, processer och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Just nu söker vi en medarbetare till Regulatory Reporting för ett vikariat under ca 1 års tid med start under senare delen av hösten 2020 och fram till årsskiftet 2021/2022.

Detta ingår i rollen

Du kommer att vara en del av rapporteringsenheten Regulatory Reporting och med det få en fantastisk insikt i hur Nordnet fungerar genom att arbeta nära verksamheten  och vara del av ett team som tillsammans säkerställer att Nordnet hela tiden kan fortsätta att utvecklas.  

Regulatory Reporting ansvarar för en stor del av Nordnets kundrelaterad rapportering till tillsynsmyndigheter, skattemyndigheter, centralbanker och statistiska centralbyråer inom de nordiska länderna. Detta betyder ansvar för rapportering av såväl ex. kontrolluppgifter som transaktionsrapportering och flaggning.

Du kommer arbeta med Nordnets regulatoriska rapportering med fokus på Securities Financing Transactions Reporting (SFTR), European Markets Infrastructure Regulation (EMIR), Internal Settlement Regulation (ISR) och skatterapportering inom den danska bankverksamheten. Din roll innehåller både regelverkstolkning, förvaltning och projektledning. I ett nära samarbete med verksamheten kommer du vara en central del i hela kedjan från kravställning till produktionssättning.

Din profil

 Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet från bank- eller försäkringsverksamhet
  • Akademisk examen

Det är meriterande om du även har/ har erfarenhet av:

  • Regulatorisk rapportering
  • Swedsec-licens
  • Microsoft SQL
  • XML

Passar vi dig?

Regulatory Reporting inom Operations består av ett fåtal medarbetare, varje medarbetare är därmed en nyckelperson. Som person är du prestigelös, lösningsorienterad, strukturerad, service minded och en lagspelare. Du behöver därmed trivas med att ha en central roll inom Nordnets rapportering där du kommer att ta ansvar för och vara drivande i att utveckla verktyg och processer.

Det här erbjuder vi

Vi erbjuder dig en spännande tjänst i ett drivet team som arbetar nära såväl verksamheten som regelverk och data. Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation och produktutveckling. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med och omdefiniera finansvärlden samt ge våra kunder makten över sitt eget sparande. 

Vi sitter i nybyggda kontorslokaler vid Fridhemsplan på Kungsholmen. 

Låter detta intressant för dig?

För frågor om tjänsten, tveka inte att kontakta Daniel Göransson, Head of Regulatory Reporting, tel: 0733-988677, daniel.goransson@nordnet.se

Ansökan

Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev snarast möjligt, dock senast 2020-09-25.

Observera att vi endast accepterar ansökningar via vårt rekryteringssystem. Intervjuer kommer att ske löpande. Vi vill också göra dig uppmärksam på att Nordnet tar kreditupplysning samt gör bakgrundskontroll på slutkandidat.

Välkommen med din ansökan!

Back

Apply

X