2021-02-16

400 000 asiakkaan raja ylittyi Nordnet Suomessa

Nordnet Suomessa on ylittynyt 400 000 aktiivisen asiakkaan raja. Yhteensä Nordnetissä on aktiivisia asiakkaita pohjoismaisella tasolla yli 1,2 miljoonaa. Aktiivisiksi asiakkaiksi ei lasketa tyhjiä tilejä.

Yli 100 000 uutta sijoittajaa alle vuodessa

Vuoden 2020 aikana lähes 100 000 suomalaisasiakasta aloitti sijoittamisen Nordnetissä, mikä tarkoittaa 35 %:n vuosikasvua. Tahti kiihtyi entisestään tammi-helmikuun 2021 aikana, jolloin yli 20 000 suomalaista avasi asiakkuuden Nordnetiin.

  • Tammikuu 2021 oli Nordnetissä vilkkain uusasiakaskuukausi ikinä. Se oli jopa vilkkaampi kuin vuoden 2020 maaliskuu, jolloin koronapandemian alku räjäytti kiinnostuksen oman talouden haltuunottoon. Pandemian ja osakesäästötilien siivittämänä Nordnet Suomessa ylittyi 300 000 asiakkaan raja huhtikuussa 2020, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.
  • Sekä vuosi 2020 että vuoden 2021 alku ovat olleet epätavallisia niin yleisesti taloudessa kuin sijoitusmarkkinoilla. Vahvistuvat talouden elpymisodotukset yhdistettynä jo yli viisi vuotta negatiivisena pysyneeseen euribor-korkotasoon ohjaa säästäjiä osakemarkkinoille. Kiinnostus sijoittamista kohtaan on kasvanut voimakkaasti ja sijoittajat ovat kokeneet markkinaturbulenssin avaavan mahdollisuuden myös pitkäjänteisen osakesalkun rakentamiseen, Tuppurainen jatkaa.

Moderni sijoittaja vaatii laadukkaita sisältöjä ja digitaalista kokonaispalvelua

Asiakkaalle on selvää hyötyä välittäjän suuresta koosta. Hänellä on mahdollisuus saada parempi hinta toimeksiannolleen pörssissä ja listautumisanteihin osallistuminen on sujuvampaa. Rahastoasiakas hyötyy mm. siitä, että suuremmalla asiakasmäärällä pystymme tarjoamaan uusia rahastoja valikoimaamme. 

  • Kasvusta voi tulkita, että sijoittajat asettavat modernit digitaaliset palveluntarjoajat etusijalle. Karkeasti jaoteltuna enää kolmasosa asiakkaista käyttää pelkkää verkkopalvelua, kolmasosa hyödyntää mobiilisovellusta ja kolmasosa on ns. sekakäyttäjiä, sanoo Tuppurainen. 
  • Se, että niin monet yksityissijoittajat Suomessa valitsevat Nordnetin, on tietysti asia, josta olemme sekä mielettömän ylpeitä että kiitollisia. Teemme päivittäin töitä täyttääksemme 400 000 asiakkaan meihin osoittaman luottamuksen ja aiomme jatkaa laajaa kehitystä kaikissa kanavissa. Voimakkaan asiakaskasvun ilmeinen seuraus on, että tarve sijoitustiedolle on nyt suurempi kuin koskaan – ei vain perustietojen saamiseksi, vaan myös paremmaksi sijoittajaksi kehittymiseksi, jatkaa Tuppurainen.

Tyypillinen Nordnetin asiakas on Fortumia ja indeksirahastoja omistava 26–35-vuotias

Nordnet Suomen koko asiakaskunnasta niistä, joilla on jotain omistuksia salkussaan, 62 % on miehiä, 36 % naisia ja 1 % yrityksiä. Viimeisten 12 kuukauden aikana Nordnetiin asiakkuuden avanneista suomalaisista 41 % on naisia. Koko asiakaskunnasta eniten sijoittajia löytyy ikäryhmästä 26–35-vuotiaat (28 %). 

  • 70 %:ssa sijoitussalkuissa on pörssiosakkeita ja 55 %:ssa on vähintään yhtä rahastoa. Nordnetin asiakaskunnan omistetuin osake on Fortum ja omistetuimpia rahastoja ovat indeksirahastot. Indeksirahastot edustavat matalaa kynnystä aloittaa pitkäjänteinen osakesäästäminen, siinä missä Fortum kuvastaa vakaalla osinkohistoriallaan monien sijoittajien pyrkimystä löytää ennustettavaa korviketta korkotuotoille, toteaa Tuppurainen. 

Lisätietoja antaa:

Suvi Tuppurainen, Nordnet Suomen maajohtaja, +358 50 380 3877, suvi.tuppurainen@nordnet.fi