2018-07-05

Anne Buchardt ny landschef för Nordnet i Danmark

Anne Buchardt har blivit utsedd till ny landschef för Nordnet i Danmark. Hon efterträder Niklas Odenwall som lämnar Nordnet för nya uppdrag utanför banken.

Anne Buchardt kommer närmast från Nordea där hon haft flertalet ledande roller inom enheten för förmögenhetsförvaltning, senast som nordiskt ansvarig för finansiell rådgivning mot privatpersoner. Anne har mer än 20 års erfarenhet från finansbranschen och har även tidigare bland annat arbetat som chefsekonom och makroanalytiker.

– Nordnet har en mycket spännande position med en stark digital plattform, ett brett utbud och schyssta priser. Det finns mycket energi i bolaget och en tydlig tillväxtplan, och jag ser fram emot att fortsätta utveckla Nordnets erbjudande på den danska marknaden inom bland annat pension och private banking, säger Anne Buchardt, tillträdande landschef på Nordnet Danmark.

– Anne har ett otroligt högt kunnande om den danska sparmarknaden, vilket i kombination med ett starkt affärsdriv och en utpräglad känsla för att bygga starka team, gör henne till en perfekt chef för vår danska verksamhet. Med Anne på plats så skapar vi förutsättningar för att utveckla Nordnets profil i Danmark från en plattform för framförallt aktiehandel, till en digital bank som erbjuder olika tjänster inom sparande på bred front, säger Peter Dahlgren, vd på Nordnet.

Anne Buchardt tillträder sin roll den 1 oktober.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Johan Tidestad, kommunikationschef Nordnet
Tel: +46 70 887 57 75
E-mail:
johan.tidestad@nordnet.se 

Nordnet är en bank för investeringar i aktier och fonder som finns i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Idén bakom Nordnet är att ge kunderna kontrollen över sina pengar och investeringar, och målet är att bli förstahandsvalet för sparande i Norden. Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.