2011-05-18

Danskerne vil have en no nonsense bank

Internetbanken Nordnet har ved hjælp af Novus Opinion gennemført en undersøgelse af de nordiske forbrugeres ønsker til den ideelle bank i dag og i fremtiden. Danskerne vil i langt højere grad end de nordiske broderfolk have en no nonsense bank uden cafe, communities og rabat på elregningen. Til gengæld er danskerne åbne over for at kontakte banken via elektroniske kanaler samt mobilbank og apper. Hvis banken var en person, ville danskerne foretrække en Bill Gates eller en Barack Obama.


Det som danskerne lægger mest vægt på ved valg af bank, er at banken tilbyder de bedste vilkår, eksempelvis renter og gebyrer (72%), at banken er til stede på internettet (67%), og at banken tilbyder personlig service (64%).

Under 39% mener at det, at banken har et fysisk kontor, er det vigtigste ved valg af bank, hvilket er nogenlunde samme niveau som i Norge og Sverige.

”Det er interessant at se, at det vigtigste for de nordiske forbrugere ved valg af bank er gode vilkår, nærvær på nettet og god personlig service – ikke at de har en murstensbank nede på hjørnet. Samtidig passer det fint med billedet af danskerne, at man er meget skeptisk til bankernes investeringsrådgivning. Mange har brændt fingrene efter tvivlsomme råd, og tilliden til gammelbankerne er lav på dette punkt”, siger Max Gandrup, landechef for Nordnet i Danmark.

Af rapporten fremgår det bl. a. også at

Danskerne det folk i Norden, som er mest positiv til rådgivning via e-mail (35%), telefon (29%) eller chat på hjemmesiden (14%)
Danskerne er mere lunkne over for at skulle søge råd via venner og familie eller sociale medier end de øvrige nordiske folk
Danskerne er mest skeptiske i Norden til at banken i fremtiden skal tilbyde café (3%), VIP-ydelser som bonuspoint på flyet (9%)og fælles løsninger med el- eller mobiloperatører(5%). 56% af danskerne mener, at banken skal holde sig helt fra alt, som ikke handler om klassisk bankvirksomhed.
6% af svenskerne vil have en bank med romanfiguren Lisbeth Salanders personlighed (fra Stig Larssons kriminalserie).

I den medfølgende rapport gennemgås hvad danskere i forskellige aldre samt vore nordiske broderfolk har af ønsker til dagens og fremtidens bank.

Mere information
Undersøgelsen er gennemført af Novus på vegne af Nordnet. Den bygger på 4000 interview med danskere, nordmænd, svenskere og finner.

Nordnet Bank AB er internetbank med fokus på investering og opsparing. Nordnet har mere end 300.000 brugere i hele Norden og er i de sidste tre år i træk blevet kåret til Årets Bank/Børsmægler af Dansk Aktionærforening.

For yderligere information, kontakt venligst
Max Gandrup, Landechef for Nordnet i Danmark
Mobil: +46 709 89 00 71
Mail: max.gandrup@nordnet.dk