2022-04-06

De private investorer er kommet hurtigt tilbage på aktiemarkedet

Den russiske invasion af Ukraine har naturligt sendt kraftige rystelser gennem de finansielle markeder. Ved udgangen af marts måned står det dog klart, at de private investorer har set muligheder i tilbagefaldene på aktiemarkedet, og dermed også har nydt godt af de seneste kursstigninger. Interessen samler sig – udover de velkendte danske virksomheder – om en række nye investeringstemaer som traditionel energi, mine- og våbenproduktion, samtidig med at tech-aktier og elbiler har fået en renæssance.

Handelsaktiviteten blandt de private investorer i marts måned steg en anelse sammenlignet med februar. I Nordnet Danmark blev der foretaget lige knap 1,1 mio. handler i sidste måned. Samtidig har der været en mærkbar større købsinteresse siden de kortvarige kursfald i februar i forbindelse med den russiske invasion af Ukraine. De private investorer har således købt mere, end de har solgt på hver eneste handelsdag i marts, og har samlet set nydt godt af den positive kursudvikling gennem måneden.

Den positive udvikling understreges af, at kunderne har valgt at investere yderligere kapital på ca. 1,5 mia. kr. netto gennem Nordnets danske platform i løbet af marts. Det er endda på trods af, at der også er blevet trukket penge ud for at betale skat på aktiegevinsterne fra 2021 i takt med, at årsopgørelserne fra SKAT er blevet sendt ud.

– Udviklingen i de seneste måneder understreger, at de private investorer agerer langsigtet. I februar måned havde de is i maven, da bølgerne på aktiemarkedet gik højest. Her i marts har de set mulighederne i kursfaldene og endda gået ind med mere kapital og købt aktier op på de lavere kursniveauer. Det er ekstra positivt at se i en situation med mange nye investorer i markedet, som måske ikke tidligere har oplevet denne form for turbulens, udtaler Anne Buchardt, landechef i Nordnet.

Købsinteressen har ikke mindst vist sig i forhold til de velkendte, større danske virksomheder, hvor mange investorer købte flere aktier i Danske Bank, Bavarian, Ambu og Carlsberg.

Uden for Danmarks grænser er det især olieselskabet Equinor, våbenfabrikanten Rheinmetall AG og de mere traditionelle tech selskaber, som er løbet med opmærksomheden. Det tilsvarende billede gør sig gældende, når vi ser på de mest populære ETF’er i marts, hvor der også er en del energi- og minerelaterede papirer blandt topscorerne.

– Der tegner sig et billede af, at investorerne søger mod de kendte navne i perioder med markedsuro. Samtidig er interessen for at finde fremtidens investeringstemaer også tydelig. For få måneder siden havde vi ikke forestillet os, at traditionel energi, miner og våben ville få den renæssance, som vi nu ser. Samtidigt har der været stor interesse for investeringer i bæredygtig energi – og et comeback til elbilerne. Det understreger, hvor vigtigt det er at sikre en fornuftig spredning af sine investeringer på forskellige geografier og sektorer – ikke mindst som privat investor, siger Anne Buchardt.

Samlet set viser Nordnets tal, at handelsaktiviteten på det danske marked i hele marts endte på 48.000 daglige handler, hvilket er 2% højere end i februar.

For mere information, kontakt:

Lene Nording-Grooss, Kommunikationschef Nordnet Danmark,
+45 22 65 67 11, lene.nording-grooss@nordnet.dk

Nordnet er en ledende nordisk digital platform for opsparing og investering. Gennem innovation, enkelhed og transparens udfordrer vi traditionelle strukturer og giver private investorer adgang til samme information, værktøjer og service som professionelle investorer. Besøg os på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.