2011-12-23

En fjerdedel af danskerne reducerer julegavebudgettet

En undersøgelse gennemført af Nordnet, internetbanken til investering og opsparing, viser at ca. en fjerdedel af danskerne vil bruge færre penge på julegaver i år end sidste år, mens lidt mere end halvdelen regner med at bruge lige så mange penge. 13% af danskerne konstaterer, at børsens udvikling i år har påvirket deres budget negativt.


–  Gældskrisen og den fortsatte usikkerhed om, hvor omfattende den er, påvirker bestemt stemningen i Danmark og det øvrige Norden. Vi ser helt samme mønster i tilsvarende undersøgelser i de andre nordiske lande. Godt en fjerdedel af befolkning i alle lande skærer ned, og halvdelen holder sig på samme niveau, siger Max Gandrup, landechef for Nordnet i Danmark.

Julegaver og børsens udvikling

Børsens negative udvikling kan for 13% af danskerne forklare hvorfor julegavebudgettet er skrumpet ind, og små 3% har haft held med sine investeringer, hvilket så igen afspejler sig i størrelsen på årets julegaver. For langt hovedparten af danskerne, 68%, har børsens udvikling dog ikke haft nogen som helst påvirkning på deres julegavebudget.

– Hvor børsen i begyndelsen af året bevægede sig sidelæns, har den siden gældskrisen begyndte at trække overskrifter faldet brat. For de fleste danskere påvirker det dog ikke sådant som julegaveindkøbene stort, da aktier og investeringsforeninger for dem er en del af en langsigtet opsparing, siger Max Gandrup, landechef for Nordnet i Danmark.

Rapporten bygger på to undersøgelser gennemført via CINT i uge 47, hvor mere end 1000 personer, som udgør et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, besvarede et onlinespørgeskema. Resultaterne er rapporteret med en sikkerhed på 95%, og dermed bliver fejlmarginalen i svarene ca. ± 3%.

For yderligere information, kontakt venligst

Max Gandrup, Landechef for Nordnet Danmark

Mobil: +45 24 29 15 00 eller +46 709 89 00 71

E-mail: max.gandrup@nordnet.dk

Files

Images