2020-07-02

Fondskundene har tro på videre oppgang

Med statsrenter rundt nullpunktet virker aksjemarkedet forlokkende på mange, tross coronafrykt. Nordnets fondskunder nettokjøpte aksjefond i juni for hele 398 millioner kroner. 4 av 10 fond på topp 10-listen over de mest kjøpte fondene i juni var teknologifond.

Selv om virusspredningen ikke har kommet under kontroll, i alle fall ikke i utviklingslandene, fortsatte aksjemarkedet oppover i juni. Verdensindeksen var opp 1 % i juni, med Europa i tet med hele 4 % oppgang. Oslo Børs var omtrent uendret i juni.

Nordnets privatkunder nettokjøpte fond for 466 millioner kroner i juni. Aksjefond ble nettokjøpt for 398 millioner kroner. Rentefond ble nettokjøpt for 74 millioner og kombinasjonsfond ble nettosolgt for 6 millioner. Så langt i år har Nordnets fondskunder nettokjøpt aksjefond for 1,4 milliarder, tross et rekordsalg av aksjefond i mars med 760 millioner kroner.

– Effekten av sentralbankenes og myndighetenes massive redningspakker samt store rentekutt har så langt overvunnet investorens frykt for coronavirusets herjinger, uttaler Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet. 

Teknologifond fremdeles på topp

4 av de 10 mest kjøpte fondene i juni var teknologifond. Den gamle favoritten DNB Teknologi har fått selskap av to fond fra verdens største kapitalforvalter Black Rock og ett fra JP Morgan på topp 10 listen denne måneden. 

– Siden finanskrisen for over ti år siden er teknologi den sektoren som har gjort det best. Våre kunder tror ikke den sterke avkastningen i denne sektoren er forbi, og kjøper fremdeles teknologifond med begge hendene, sier Sættem. Han legger til at Nordnets kunder har hatt overvekt i teknologifond i mange år, noe de har tjent bra på. 

To nordiske aksjefond ligger også på topp 10-listen over de mest kjøpte fondene: First Norden Fokus og DNB Grønt Norden. Førstnevnte fond er et relativt nystartet fond med forvalter Thomas Nielsen, som har fått en knallgod start: Siden etableringen i august i fjor er fondet opp over 50 %, som er over det dobbelte av Norden-indeksen. DNB Grønt Norden er en tidligere favoritt blant norske fondskunder, som har fått en ny vår med ny forvalter, Øyvind Fjell, som gjorde suksess i Delphi Fondene. Fondet ligger betydelig foran indeks siden Øyvind tok over høsten 2018.  

 

TOPP 10 NETTOKJØPTE FOND I JUNI:

DNB TEKNOLOGI
BGF NEXT GENERATION TECHNOLOGY
DNB GLOBAL INDEKS
KLP AKSJEGLOBAL INDEKS V
BLACK ROCK WORLD TECHNOLOGY
FIRST NORDEN FOKUS
NORDNET INDEKSFOND NORGE
JPMORGAN US TECHNOLOGY
DNB GRØNT NORDEN
ÖHMAN GLOBAL GROWTH

TOPP  10 NETTOSOLGTE FOND I JUNI:

HANDELSBANKEN HÅLLBAR ENERGI
BLACK ROCK IIF WORLD GOLD FUND
MSDW GLOBAL BRANDS
KLP OBLIGASJON 5 ÅR
LANDKREDITT HØYRENTE
NORDNET SMART 15
DNB EUROPA INDEKS
STOREBRAND GLOBAL MULTIFACTOR
BLACK ROCK WORLD HEALTHSCIENCE
SKAGEN GLOBAL

Bjørn Erik Sættem, Spareøkonom i Nordnet
Tlf: 920 45 330
Mail: bjorn.saettem@nordnet.no

Nordnet er en digital bank for sparing og investeringer som opererer i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Med brukervennlighet, tilgjengelighet, et bredt tilbud og lave priser, gir vi kundene våre muligheten til å nå sine ambisjoner som sparere. Besøk oss på www.nordnet.no, www.nordnetab.comwww.nordnet.se, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.