2016-09-02

Fondssparerne dumper helse og sjømataksjer

Småsparerne la bak seg en rekordmåned i juli, og følger opp med en ny sterk måned. Stigende oljepriser har økt optimismen i August og det var igjen hovedsakelig aksjefond som tiltrakk seg ny kapital. 

Statistikk fra Nordnet viser en ny sterk nettotegning i august. Totalt kjøpte privatpersoner via investeringsbanken Nordnet fond for 131 millioner i august. Hele 99 millioner fant veien til aksjefond, 23 millioner til rentefond og 9 millioner til kombinasjonsfond, sier investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund

 August ble en ny sterk måned med hensyn til nettotegning, og det er gledelig at august følger opp rekordmåneden i juli hvor kundene nettotegnet for 231 millioner.

Listen over de ti mest populære fondene var igjen aksjefond, med unntak av noen obligasjonsfond som Forte Obligasjon og KLP Obligasjon. Resten var hovedsakelig aktivt forvaltede fond. De mest kjøpte fondene var DnB sitt populære Nordic Technology fond og Forte Trønder som i lang tid har preget topplisten over mest populære fond.

På salgssiden snur kundene våre ryggen til både helse og sjømat. Holberg Triton har toppet kjøpslisten vår i lang tid, men mye grunnet Nordea sin nedgradering av sektoren, som de kaller «den perfekte storm», har aksjene falt mye på børs.  Dette gjenspeiler seg hos fond kundene våre som har solgt seg ned i sjømataksjer.

Grunnen til at helse sektoren nå er mest solgte kan være tilfeldig, men kan ha noe med at Hillary Clinton blir mer og mer favoritt til å vinne presidentvalget. Hun har vært veldig i bresjen på at helse sektoren er for grådige og vil ha ned prisene på medisiner i USA, sier Tom Hauglund i Nordnet.

Mest kjøpte fond Mest solgte fond
1. DNB NORDIC TECHNOLOGY 1. DNB HEALTH CARE
2.FORTE TRØNDER 2. STOREBRAND HØYRENTE
3. STOREBRAND VEKST 3. HOLBERG TRITON
4. FORTE OBLIGASJON 4. HANDELSBANKEN EUROPAFOND INDEX
5. DNB GLOBAL INDEKS 5. BLACK ROCK IIF WORLD GOLD FUND USD
6. KLP OBLIGASJON GLOBAL II 6. KLP PENGEMARKED
7. HANDELSBANKEN NORDISKE SMB 7. DIDNER & GERGE SMALL & MICROCAP
8. NORDNET SUPERFONDET NORGE 8. UBS EQUITY FUND – BIOTECH
9. KLP AKSJEFREMVOKSENDE 9. HANDELSBANKEN LIKVIDITET
10. DELPHI NORDIC 10.JPMORGAN GLOBAL HEALTHCARE A

For mer informasjon kontakt: 

Tom Hauglund, Investeringsøkonom Nordnet Norge
+47 928 15 234 | tom.hauglund@nordnet.no | Twitter: @TomNordnet

Nordnet er en bank for investeringer i aksjer og fond som er tilstede i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Tanken bak Nordnet er å la kundene selv ta kontroll over pengene og investeringene sine, og målet er å bli førstevalget for sparing og investering i Norden. Nordnet AB (publ) er notert på Nasdaq Stocholm. Besøk oss på www.nordnetbankab.wpengine.com, www.nordnet.no, www.nordnet.se, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.