2021-07-05

Fortsat solidt aktivitetsniveau blandt private investorer i juni

Investeringsinteressen blandt de private investorer er fortsat høj. Kombinationen af meget flotte halvårsafkast for aktier generelt, udsigten til negative renter, og ønsket om at få mere ud af sin opsparing betyder, at stadig flere danskere får interesse for aktiemarkedet.

Ifølge Nordnets netop offentliggjorte månedsstatistik for mest købte og solgte aktier foretog investeringsplatformens danske kunder 1 million handler i juni måned, hvilket er på niveau med de foregående to måneder. Sammenlignet med det ekstraordinært høje aktivitetsniveau i 1. kvartal har årets andet kvartal altså vist et lidt mere moderat handelsomfang, men de private investorers aktivitet ligger fortsat på et markant højere niveau end i 2020. Til sammenligning ligger antallet af handler i juni 2021 21 procent højere sammenlignet med juni 2020. Aktiviteten svinger altså lidt fra måned til måned, men den overordnede tendens er intakt.

Sigga Nolsøe, kommunikationschef i Nordnet Danmark siger:

  • Nordnet har i dag 292.000 privatkunder i Danmark og er hermed den største investeringsplatform, og vores kunders adfærd er således også et godt fingerpeg om adfærd blandt de danske private investorer. Handlerne på Nordnets platform udgør mere end 6 procent af det samlede antal handler på Københavns fondsbørs, hvilket er et højt tal, ikke mindst fordi de institutionelle investorer (pensionskasser mv.) naturligt står for en stor del af handelsomfanget.
  • Der er en fortsat stærk tendens til, at flere og flere danskere får mod på at investere. Det ses både ved et stigende kundetal på 6.600 i juni måned, og Nordnets kunder har i samme periode tilført knapt 2 milliarder kroner ekstra til platformen.
  • Vi oplever, at de private investorers aktivitet stabiliserer sig på et relativt højt niveau drevet af en stigende aktieinteresse og ikke mindst udsigten til fortsat meget lave renter. I juni måned er inflationsfrygten aftaget noget, og generelt har vækstaktierne klaret sig godt.
  • Investorernes købsinteresse spænder vidt fra de kortsigtede muligheder i forbindelse med at ”verden åbner igen”, der for eksempel gavner Norwegian og SAS til ny energi fra grønne selskaber som Vestas og Ørsted efter de positive meldinger fra G7-topmødet i starten af juni. Tolkningen er, at den grønne omstilling kører videre, og hver gang der kommer flere bindende politikerløfter på bordet, giver det investorerne ny købelyst. Derfor er de to selskaber da også at finde på top 10-listen over de mest købte selskaber blandt Nordnets kunder i juni.
  • Den høje aktivitet på markedet for børsintroduktioner har også sat sit præg på månedens aktiefokus. Ikke mindst Green Hydrogen Systems opnåede en stor interesse i forbindelse med deres IPO. Der er fortsat mange børsintroduktioner og spændvidden mellem succesfulde introduktioner med store stigninger og skuffende nyemissioner er stigende. Vi ser altså fortsat massiv konkurrence om at tiltrække sig risikovillig kapital fra investorerne.
  • På negativlisten ser vi frasalg i Genmab. Biotekselskaber har generelt haft en vanskelig måned. Set i det lys er det ikke så overraskende, at private investorer sælger ud af Genmab, selvom selskabet som en af få biotekselskaber kursmæssigt har holdt skansen. Samtidig har Danmark fået sin helt egen ”meme-aktie”, da det danske selskab Orphazyme blev spekuleret op i et niveau, som ligger langt fra de forskningsmæssige resultater og økonomiske realiteter. Samlet set blev Orphazyme da også en af de mest solgte aktier blandt privatinvestorerne i juni.

Top 10 (netto) mest købte aktier:

Green Hydrogen Systems A/S

Norwegian Air Shuttle

Vestas Wind Systems A/S

Ørsted A/S

Alm. Brand A/S

Novo Nordisk B A/S

SAS AB

Aquaporin A/S

AMC Entertainment Holdings, Inc.Class A

DSV Panalpina A/S

Top 10 (netto) mest solgte aktier:

Orphazyme A/S

Genmab A/S

NIO Inc.

Sea Limited

Kongsberg Automotive

Moderna

Delivery Hero SE

Avance Gas Holding

XPeng Inc.

Evolution AB

Sigga Nolsøe

Kommunikationschef Nordnet Danmark
Tel: 31 54 36 51, mail: sigga.nolsoe@nordnet.dk

Nordnet er en ledende nordisk digital platform for opsparing og investering. Gennem innovation, enkelhed og transparens udfordrer vi traditionelle strukturer og giver private investorer adgang til samme information, værktøjer og service som professionelle investorer. Besøg os på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.

Images