2021-01-28

Handelsrekord i Nordnet – når for første gang over en halv million handler på en enkelt dag

Onsdag blev der slået både dansk og nordisk handelsrekord i Nordnet. De private investorer i de fire nordiske lande foretog for første gang mere end 500.000 handler på en enkelt handelsdag.

–  Der er mange medvirkende faktorer bag den høje handelsaktivitet. Dels er der i øjeblikket en generelt stor interesse for opsparing og investering på baggrund af den positive markedsudvikling efter corona-crashet i marts sidste år. Samtidig er vi kommet ind i regnskabssæsonen, og det skaber en løbende nyhedsstrøm fra virksomhederne. Og endelig ser vi i disse dage en spektakulær kamp mellem private investorer og hedgefonde i selskaber som Gamestop, AMC og Nokia, som har drevet aktiekurserne i enkelte selskaber op med mere end 100 procent på en og samme dag, siger Anne Buchardt, landechef i Nordnet Danmark.

Den nye rekord for en enkelt handelsdag er hermed onsdag landet på 552.528 handler. Den tidligere rekord på 441.983 handler blev sat den 9. november 2020. I starten af november var der en periode med usikkerhed omkring udfaldet af det amerikanske præsidentvalg, der øgede usikkerheden og udsvingene på aktiemarkedet.

I Nordnet Danmark blev der også sat ny handelsrekord onsdag. Med 122.132 handler på en enkelt dag oversteg handelsaktiviteten den hidtidige rekord fra 8. november med hele 27%. Det er altså første gang, at Nordnets danske kunder har foretaget mere end 100.000 handler på en enkelt dag.

–  Vi glæder os selvfølgelig over den store interesse for opsparing og investering, som vi oplever, og som vi ser som den væsentligste faktor bag dagens handelsrekorder. Samtidig er det også en god anledning til at minde de mange nye investorer i markedet om at tænke langsigtet – aktieinvesteringer er til syvende og sidst et maratonløb og ikke en 100 meter sprint, afslutter landechef Anne Buchardt.

For mere information, kontakt:
Johan Tidestad, kommunikationschef
+46 708-875 775, johan.tidestad@nordnet.se

Nordnet er en digital bank til opsparing og investering, som findes i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Med brugervenlighed, tilgængelighed, et bredt udbud og lave priser giver vi vores kunder mulighed for at nå deres opsparingsambitioner. Besøg os på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.