2014-01-14

Jukka Oksaharju Nordnetin osakestrategiksi

Nettipankki Nordnetin meklari ja sijoitusbloggaaja Jukka Oksaharju on nimitetty uuteen osakestrategin työtehtävään. Oksaharju on tullut sijoitusmaailmassa tunnetuksi pörssiyhtiöitä ja arvosijoittamisen filosofiaa käsittelevästä blogistaan sekä kahdesta myyntimenestystä niittäneestä sijoituskirjastaan. Oksaharju aloittaa uudessa tehtävässään välittömästi.


Oksaharju kirjoittaa kalenterivuonna 2013 yli 150 000 uniikkia lukijaa kerännyttä sijoitusblogia sekä valmistelee työnsä ohessa kauppatieteiden tohtorin väitöskirjaa aiheesta Hyvä yritysjärjestelyprosessi vähemmistöosakkaan näkökulmasta. Oksaharjun tontille kuuluu jatkossa pörssiyhtiöiden ja markkinatilanteen analyysi sekä näistä viestiminen.

–  Sijoitusmarkkina elää murrosta ja suoran osakesijoittamisen suosio on räjähdysmäisessä kasvussa. Nollaan jämähtänyt korkotuotto on tehnyt osakkeista piensijoittajan ehdottoman ykköskohteen. Markkinatilanne vaatii Jukka Oksaharjun kaltaista osakemarkkinoiden apostolia. Oksaharju on jo vuosien ajan julistanut osakesijoittamisen ilosanomaa oman esimerkkinsä voimalla. Hänen markkinakommenteissaan näkemys ei jätä arvailuille sijaa sanan säilän ollessa parhaimmillaan markkinoiden miekkaakin terävämpi. Analyyttisellä otteellaan Oksaharju arvostaa menestyvät yhtiöt johtajineen korkealle, mutta ei anna armoa epäkohdan havaitessaan. Hän taklaa tarvittaessa, jättää finanssijargonin muille sekä astelee pelikentälle omilla kasvoillaan ja selkokielellä. Nordnet Suomen osakestrategina Oksaharju jatkaa pörssiyhtiöiden ja markkinatilanteen ennakkoluulotonta kommentointia, kommentoi Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

– Katson sijoitusmaailmaa arvosijoittajan silmin, intohimolla ja kaunistelematta. Uskon sijoituksissa yhtiöstä käsin liikkeelle lähtevän itsenäisen analyysin arvoon ja näen pörssikurssin valitettavan huonona neuvonantajana. Keskeinen viestini on, että osake ei ole arpalippu vaan sijoittaja ostaa aina osuuden yhtiöstä ja sen todellisesta liiketoiminnasta. Siksi alleviivaan yritysostajan näkökulmaa: viime kädessä osakkeenomistajan menestyksen määrää pörssiyhtiön tosiasiallinen menestys pyrkimyksessään kasvattaa osakekohtaista osinkovirtaa. Vuonna 2014 kantavana teemana on osakepainon asteittainen keventäminen ja painopisteen siirtäminen osinkoaan vuodesta toiseen kasvattaviin laatuyhtiöihin. Alkuvuosi painetaan kuitenkin kaasu pohjassa, linjaa Nordnet Suomen osakestrategi Jukka Oksaharju.

Rakkaudesta lajiin, mukana markkinoilla myös sijoittajana
Jukka Oksaharju, 26, aloitti sijoitustoiminnan yläasteikäisenä Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun kasvattina. Hän on suorittanut KTM-tutkinnon Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen laitoksella rahoitus sivuaineena, sekä työskennellyt Nordnetissä meklarina ja sitä edeltäneessä eQ Pankissa meklarina ja yksityispankissa yhtäjaksoisesti 5 vuotta.

Hän on julkaissut kaksi sijoituskirjaa, Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen (2012) ja Hajauta tai hajoa (2013), joita on toimitettu reilun vuoden aikana yhteensä lähes 10 000 kappaletta.

Lisätietoja antaa:
Niklas Odenwall, Nordnet Suomen maajohtaja
+358 40 565 6043 / niklas.odenwall@nordnet.fi

Nordnet is a Nordic online bank with about 487,000 accounts in Sweden, Norway, Denmark and Finland. We provide services that simplifies savings and loans. With a modern and smart approach, we focus on active savers. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on NASDAQ OMX Stockholm. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk and www.nordnet.fi.

Files