2007-11-14

Karo Hämäläinen hallinnoi Nordnetin toista Ekspertit-salkkua

Kim ja Tom Lindströmin hallinnoima Suomen ensimmäinen Ekspertit-salkku saa seurakseen tunnetun suomalaisen pörssitoimittajan ja yksityissijoittajan Karo Hämäläisen hallinnoiman Ekspertit-salkun. Salkun on tarkoitus tarjota sekä hajautuksen tuomaa vakautta että mahdollisuuksia markkinoita parempaan tuottoon osakepoiminnan avulla.

Nordnetin ainutlaatuinen analyysi- ja sijoituspalvelu Ekspertit lanseerattiin Suomessa helmikuussa 2007. Samassa yhteydessä esiteltiin Suomen tunnetuimpiin osakeasiantuntijoihin kuuluvan Kim Lindströmin Ekspertit-salkku, jota hän hallinnoi yhdessä poikansa Tom Lindströmin kanssa. Ekspertit-palvelu pitää sisällään osakeanalyysejä aivan uudella tavalla: tunnetut pohjoismaiset analyytikot tekevät palvelussa oikeita osakekauppoja oman osakeanalyysinsä pohjalta eivätkä vain suosittele toisille erilaisia osakekaupan kohteita.

”Ekspertit-palvelumme tarjoaa asiakkaille aitiopaikan sijoitusmaailmaan ja avaa sitä, miten ammattilaiset ajattelevat sijoituksia tehdessään. Kaikki valinnat analysoidaan, ja valintojen vaikutukset näkyvät salkun kehittymisessä reaaliajassa” Nordnetin maajohtaja Taru Rantala sanoo.

Nordnetin toista suomalaista salkkua hallinnoiva Karo Hämäläinen hakee salkkuunsa hajautusta ja tasapainoa kansainvälisistä pörsseistä muutaman indeksiosuussijoituksen (ETF) kautta ja pyrkii toisaalta aktiivisella osakepoiminnalla hyötymään piensijoittajan eduista. Vaikka sijoitukset tehdään ensisijaisesti pitkälle aikavälille, salkkuun voidaan ottaa myös spekulatiivisia erikoistilannekohteita.

”Uskon tervejärkisyyteen sijoittamisessa. Hajauttaminen on osakemarkkinoilla ilmainen lounas, jota ei kannata jättää käyttämättä. Piensijoittaja taas voi poimia salkkuunsa sellaisia markkina-arvoltaan pieniä yhtiöitä, joihin instituutiot tai sijoitusrahastot eivät monestakaan syystä voi sijoittaa”, pörssitoimittaja Karo Hämäläinen avaa valintojaan.

Ekspertit-palvelu on lanseerattu jo aiemmin Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, ja se sisältää nyt 13 erilaista Ekspertit-salkkua. Aloituspääomana on niissä ollut 100 000 euroa. Kunkin salkun sijoitusstrategia on täysin yksilöllinen.

”Haluamme lisätä kiinnostusta sijoittamista kohtaan ja siihen liittyvää osaamista. Toisin kuin perinteisesti on ajateltu, osakkeisiin sijoittaminen voi olla mielenkiintoista, hauskaa ja sitä voi tehdä jo pienelläkin pääomalla. Nordnetin Mini-salkku on kehitetty nimenomaan piensijoittajille ja indeksiosuuksista kiinnostuneille hajauttajille. Mini-salkussa jo 600 euroa on järkevän kokoinen sijoitus”, Taru Rantala sanoo.

Karo Hämäläinen on työskennellyt vuodesta 2005 alkaen vapaana pörssitoimittajana ja kirjailijana. Ensimmäiset osakesijoituksensa hän teki 11-vuotiaana, mutta aktiivinen markkinoiden seuraaminen ja osakekauppa alkoi it-kuplan alkaessa täyttyä keväällä 1999, jolloin hän tosin osti Keskoa. Karo kirjoittaa sijoittamisesta säännöllisesti Arvopaperiin ja Suomen Kuvalehteen.

Files