2023-10-02

Kenestä Vuoden Sijoittaja 2023? Entä Vuoden Sijoitusteko?

Nordnet järjestää Vuoden Sijoittaja ja Sijoitusteko -kilpailun jo kuudetta kertaa. Yleisöäänestys on alkanut ja voittaja selviää 14. marraskuuta.

Vuoden Sijoittaja ja Sijoitusteko -kilpailun tavoite on nostaa esiin yksityissijoittajia ja muita tahoja, jotka edistävät suomalaista sijoituskeskustelua, omistajuutta ja kansankapitalismia; heitä, jotka omalla toiminnallaan kannustavat muita aloittamaan vaurastumisen ja ottamaan päivittäiset raha-asiat sekä säästöt haltuun.

 • Tämän vuoden finalistit levittävät sijoittamisen sanomaa hyvin monipuolisesti eri kanavissa. Heidät löytää mediasta, omasta blogistaan, eri somekanavista, sijoittajayhteisöistä, koulukiertueelta, podcastien parista tai osallistumalla sijoituskilpailuun virtuaalirahalla. Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2022 loppuun mennessä joka kolmas suomalainen, lähes 1,9 miljoonaa ihmistä, omisti joko pörssiosakkeita, sijoitusrahastoja tai molempia. Kymmenen viime vuoden aikana on nähty huima kasvu vuodesta 2013, jolloin omistajia oli 1,34 miljoonaa. Tämän ja aiempien vuosien finalistit ovat osaltaan kiihdyttäneet kasvua, sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

Kilpailun tuomaristo, johon kuuluvat tänä vuonna Nordnetin Suvi Tuppurainen, Kauppalehden uutispäällikkö Lauri Sihvonen, Vuoden Sijoittaja 2022 Päivi Rantanen ja Vuoden Sijoitusteko 2022 Mamma Betalar -podcastin edustajana Jasmin Hamid, on valinnut finalistit seuraavasti.

Vuoden Sijoittaja 2023 -finalistit:

 • Elina Avela
  Yksityissijoittaja Elina Avelalla on kokemuksia useammasta lasku- ja nousukaudesta 80-luvulta asti. Lapsuudessa sijoittamiseen innosti Postipankin kultapossukerho, myöhemmin ASP-tili ja sijoituskeskustelut kotona. Nykyään Elina kertoo kokemuksiaan myös median kautta. Hän etsii hyviä yrityksiä pitkäaikaiseen omistukseen, perusteena osingot, kasvu ja vahva tarina.
 • Esa Juntunen
  Esa Juntunen on Omavaraisuushaaste-blogista sekä Viisas sijoittaja – tunne itsesi ja osakemarkkinat -kirjasta tunnettu yksityissijoittaja, sijoitusbloggaaja ja -kirjailija. Esa aloitti sijoittamisen nollasta kesätyörahoillaan 17-vuotiaana ja on kirjoittanut blogiinsa kahdeksan vuoden aikana yli 700 kirjoitusta sijoittamiseen ja henkilökohtaiseen talouteen liittyen.
 • Jenna Mattila
  Jenna Mattila on taloudellisen hyvinvoinnin asiantuntija, valmentaja, kirjailija ja talousvaikuttaja. Jäädessään vuonna 2017 työterveyshoitajan työstä perhevapaalle, intohimo taloutta ja sijoittamista kohtaan kasvoi. Perhevapaalta Jenna siirtyi yrittäjäksi. Talouskirjan kirjoittamisen lisäksi Jenna on kouluttanut tuhansia ihmisiä oman talouden hallintaan.
 • Sijoittaja-Alokas
  Sijoittaja-Alokas tunnetaan parhaiten Inderes Sijoitusfoorumin yhteisön palvelijana. Alokas haastattelee -ketjussa hän haastattelee laidasta laitaan erilaisia sijoittajia. Alokas haluaa kannustaa ihmisiä säästämisen ja sijoittamisen pariin, jotta aloittelevat sijoittajat rohkaistuisivat ja ymmärtäisivät, että sijoittamista voi harrastaa hyvinkin erilaisista lähtökohdista ja eri tavoin.
 • Vuoden Sijoitusteko 2023 -finalistit:

 • Oma talous tutuksi -koulukiertue
  Oma talous tutuksi -koulukiertueen tarkoituksena on lisätä kannustavaa rahapuhetta oman talouden näkökulmasta, jotta jokaisella nuorella olisi tasavertainen mahdollisuus kuulla puhetta rahasta, oman talouden hoitamisesta ja sen tuomista mahdollisuuksista. Koulukiertueen organisoija on Henri Hujala, joka on innostanut jo yli 4 000 yläkouluikäistä raha-asioiden äärelle.
 • Seminuoret sijoittajat
  Seminuoret sijoittajat -podcast on inspiraatio- ja tietolähde omasta taloudesta kiinnostuneille. Ohjelma on kaikille, jotka haluavat saada niskalenkin omasta rahatilanteestaan ja saada viikoittaisen annoksen maailman ajankohtaisista business-aiheista ja sijoittamisesta. Hostit Joel Harkimo ja Jani Junnila haluavat oppia viikoittain taloudesta kuulijoiden mukana.
 • SijoittajaApp
  SijoittajaAppissa voi rakentaa virtuaalirahalla osakesalkun Helsingin pörssin osakkeista, kilpailla muita käyttäjiä vastaan liigoissa, suorittaa osakesijoittamisen tutoriaaleja sekä oppia lisää sijoittamisesta Sijoittaja.fin artikkeleiden kautta. Oppilaitokset voivat käyttää sitä opetuskäytössä, jolloin se edesauttaa suomalaisten nuorten talous- ja sijoitusosaamisen kartuttamista.
 • Sijoituskästi
  Sijoituskästi on Kevin van Desselin ja Teemu Liilan perustama talousaiheinen sosiaalisen median kanava. Vaikka kaksikko lähti aluksi kasvattamaan pelkkää podcastia, on Sijoituskästi tänä päivänä paljon enemmän. Nykyään Sijoituskästin ympärillä on monihenkinen tiimi, joka tuottaa sisältöä sosiaalisen median kaikkiin suurimpiin kanaviin.
 • Vuoden Sijoittaja- ja Vuoden Sijoitusteko -voittajat valitaan yleisöäänestyksellä 2.–31.10.2023. Äänestäminen tapahtuu osoitteessa nordnet.fi/sijoittaja. Kilpailu huipentuu voittajien valintaan 14.11.2023 klo 16.25 Sijoittaja 2023 -tapahtumassa Messukeskuksessa Helsingissä.

  Lisätietoja antaa:
  Suvi Tuppurainen, Nordnet Suomen maajohtaja: 050 380 3877, suvi.tuppurainen@nordnet.fi

  Nordnet on digitaalinen pankki säästäjille ja sijoittajille. Toimimme Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Tarjoamme asiakkaillemme käyttäjäystävällisen palvelun, laajan valikoiman sijoituskohteita ja edulliset hinnat säästötavoitteiden saavuttamiseksi. Tutustu meihin tarkemmin: www.nordnet.fi, www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no ja www.nordnet.dk.