2017-05-03

Kurtagefri handel i børshandlede produkter med Nordnet Markets

Som den første bank i Danmark lancerer Nordnet i dag kurtagefri handel i et bredt udbud af børshandlede produkter. I Nordnet Markets kan investorerne handle med certifikater og mini futures i underliggende aktiver som aktier, indeks og råvarer.

– Børshandlede produkter er igennem længere tid blevet mere og mere populære, og i Nordnet Markets findes der produkter til alle typer investorer. Den almindelige investor vælger måske et certifikat uden gearing i et bredt aktieindeks, mens den mere avancerede investor kan tiltrækkes af produkter med ekstrem høj risiko, som for eksempel et råvare-certifikat med 10 gange gearing, siger Niklas Odenwall, Landechef i Nordnet Danmark.

Nordnet Markets kommer ved lanceringen til at indeholde certifikater på de underliggende aktiver, der er mest populære blandt de nordiske investorer – aktieindekset DAX og OMXS30. Et par dage senere lanceres blandt andet det norske indeks OBX, finske OMXH25 og danske OMXC25. En gradvis udrulning af certifikater og mini futures med underliggende aktiver inden for kategorierne aktier, indeks, råvarer sker inden for de nærmeste uger. Nordnet Markets, når det er fuldt udbygget, kommer til at indeholde 6.000-8.000 forskellige produkter med cirka 500 underliggende aktiver. Nogle af produkterne har indbygget gearing og giver en eksponering på f.eks. 15 gange det underliggende aktivs bevægelse på markedet.

De børshandlede produkter i Nordnet Markets tilbydes til Nordnets kunder i Danmark, Sverige, Norge og Finland i lokal valuta. Produkterne udstedes af Nordea og handles på Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Stockholm, Oslo Børs samt Nasdaq Helsinki.

 Med Nordnet Markets ønsker vi at gøre handel med børshandlede produkter enklere, billigere og mere gennemsigtig. Vi sætter vores eget navn på produkterne, tilbyder dem kurtagefrit til investorerne og arbejder med Nordea og Nasdaq som partnere, siger Niklas Odenwall, Landechef i Nordnet Danmark.

 På fondsbørsen har vi på få år set en uhørt vækst i handelen med certifikater. Siden 2012 er omsætningen mere end ti-doblet, og med dagens noteringer er vi på godt et år gået fra 200 noterede papirer til over 600 i dag, siger Sylvester Andersen, aktieansvarlig på Nasdaq Copenhagen. Det fortæller historien om den voksende investeringskultur blandt danske privatinvestorer. Vi er glade for at kunne byde Nordnet Markets velkommen på fondsbørsen, og vi ser frem til at hjælpe Nordnet med at gøre exchange traded products mere tilgængelige for danske privatinvestorer.

Se mere på produktsiderne på nordnet.dk. 

For mere information, kontakt:

Niklas Odenwall, Landechef i Nordnet Danmark, tlf. +358 40 565 6043

E-mail: niklas.odenwall@nordnet.dk

Nordnet er en bank for investering i værdipapirer, og vi findes i Danmark, Sverige, Finland og Norge. Ideen bag Nordnet er at give kunderne kontrollen over deres penge og investeringer, og målet er at blive den foretrukne bank for investorer i Norden. Besøg os på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.