2015-11-26

Maailman ainoa lasten oikeuksiin keskittyvä rahasto saatavilla nyt Nordnet Pankista

Nordnet Pankin asiakkaat voivat nyt sijoittaa RobecoSAM Global Child Impact -rahastoon. Kyseessä on maailman ainoa rahasto, joka sijoittaa lasten oikeuksista ja hyvinvoinnista vastuuta kantaviin yrityksiin. Rahastoa voi merkitä Suomessa ainoastaan Nordnetin kautta.


Global Child Impact -rahasto lanseerataan Suomessa tänään 26.11.2015. Samanaikaisesti Tukholman kuninkaanlinnassa järjestetään lasten oikeuksia edistävä Global Child Forum -tapahtuma, jossa myös Nordnetin toimitusjohtaja Håkan Nyberg esiintyy.

Global Child Forumin kanssa yhteistyössä toimiva rahasto sijoittaa yrityksiin, jotka työskentelevät aktiivisesti lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin puolesta, ja jotka tähtäävät MSCI World -indeksin ylittävään tuottoon. RobecoSAM listaa maailman 3 000 suurinta yritystä Global Child Scoren mukaan. Listaus perustuu vuosittaiseen vastuullisuuskyselyyn. Kyselyn tulokset varmennetaan ja yritysten vastuullisuutta seurataan jatkuvasti.

  Global Child Impact on maailman ainoa rahasto, joka ottaa huomioon lasten oikeudet ja hyvinvoinnin yhtenä kriteerinä sijoituspäätöksissään. Rahasto antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sijoittaa vastuullisiin yrityksiin, jotka kuuluvat maailman suurimpien joukkoon. Sijoittajat ovat kiinnostuneita vastuullisista sijoituksista ja RobecoSAMin tutkimustyön avulla niiden löytäminen on vaivatonta, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

Global Child Impact -rahasto perustettiin syyskuussa 2015. Sen vuosittainen hallinnointipalkkio on 1,40 %. Nordnetin asiakkaat pääsevät rahastoon mukaan jo alkaen 15 euron minimerkinnällä ilman säilytysmaksuja tai rahaston osto- ja myyntikuluja.

  Olemme iloisia siitä, että nyt myös Nordnetin asiakkaat voivat sijoittaa rahastoon. Uskomme, että rahasto on omiaan täydentämään vastuullisuudesta kiinnostuneiden sijoittajien salkkuja, toteaa Clas-Henrik Ivarsson Sustainability Investing Scandinaviasta, joka toimii RobecoSAMin konsulttina Pohjoismaissa.

Lisätietoja:

Niklas Odenwall, Nordnet Suomen maajohtaja, 358 40 565 6043

niklas.odenwall@nordnet.fi

Nordnet on pohjoismainen pankki, jonka kautta voi sijoittaa osakkeisiin ja rahastoihin. Nordnetin tavoitteena on antaa asiakkaille työkalut omien sijoitustensa hallintaan ja olla pohjoismaisten säästäjien ja sijoittajien ykkösvalinta. Nordnet AB on listattu Tukholman pörssiin. Tutustu meihin osoitteessa www.nordnet.fi tai www.nordnetbankab.wpengine.com.