2007-09-07

Markkinoiden turbulenssi sai yksityissijoittajat aktiiviseksi

Helsingin pörssissä, kuten muissakin pohjoismaisissa pörsseissä, tehtiin ennätysmäärä osakekauppaa elokuussa. Jos tarkastelemme ns. puhtaita online-välittäjiä, tehtiin Nordnetin, EQ Onlinen, FIM:n ja E*Traden kautta yhteensä 293 455 kauppaa, joka vastaa 9,53 % kaikista Helsingin pörssissä tehdyistä kaupoista ja on yli kaksi kertaa enemmän kuin vastaavana kuukautena viime vuonna. Vaihdon määrä nousi online-välittäjien osalta 6,1 mrd. euroon vastaten 7,27 % koko Helsingin pörssin vaihdosta ja on noin 2,5 kertaa enemmän kuin elokuussa 2006.

”Yksityishenkilöiden kaupankäynti on ollut äärimmäisen voimakasta koko kesän ajan ja elokuussa koimme tämän vuoden suurimman aktiviteetin. Ei ole epäilystäkään siitä, että markkinoilta kantautuvat uutiset huolestuttavat sijoittajia ja aiheuttavat lisäaktiviteettia Helsingin pörssissä,” sanoo Nordnetin Suomen maajohtaja Taru Rantala.

Kun tarkastellaan eri online-välittäjien markkinaosuuksia Helsingin pörssissä, on Nordnet kasvattanut osuuttaan voimakkaimmin viimeisen vuoden aikana. Nordnetin kautta tehtiin elokuussa 65 357 kauppaa, joka vastaa 2,12 % kaikista Helsingin pörssissä tehdyistä kaupoista ja on noin 340 % enemmän kuin vastaavana kuukautena viime vuonna. Nordnetin kautta tehdyn vaihdon arvo oli noin 690 milj. euroa vastaten 0,82 % koko Helsingin pörssin vaihdosta ja ollen noin 310 % suurempi kuin vastaavana kuukautena viime vuonna.

”Keskittymisemme aktiivisiin sijoittajiin sekä asiakaslähtöinen tarjoamamme on tuonut meille lisää asiakkaita. Tämä näkyy myös markkinaosuutemme kasvussa ja aiomme jatkaa valitulla strategialla,” sanoo Taru Rantala.

Elokuun suosituimmat osakkeet

Kun tarkastellaan neljän puhtaan online-välittäjän tekemiä kauppoja, oli elokuun suosituin osake niin kauppojen määrässä kuin vaihdon arvossa mitattuna Nokia. Viisi suosituinta osaketta kauppojen määrässä mitattuna olivat Nokia, Rautaruukki, Outokumpu, Metso ja Kesko. Vaihtoa tarkastellessa oli kärkiviisikko Nokia, TeliaSonera, UPM, M-Real ja Sampo.

(REMOVED TABLES)

Lisätietoa antaa:
Taru Rantala, maajohtaja Nordnet Suomi, +46 8 5063 3431, +46 70 492 2132, taru.rantala@nordnet.se

(REMOVED TABLES)

Lähde: OMX Nordic Exchangen virallinen kuukausitilasto. Elokuu 2007. Puhtaasti online-välitystä tekevät välittäjät Nordnet, EQ Online, FIM ja E*Trade.

Files