2024-04-17

Martin Ringberg lämnar Nordnet – Gabrielle Hagman ny Sverigechef

Gabrielle Hagman har utsetts till chef för Nordnets svenska verksamhet. Hon tillträder sin roll den 1 maj och efterträder Martin Ringberg som har valt att lämna sin befattning.

Martin Ringberg kom till Nordnet från SEB under 2017, och har innehaft rollen som Sverigechef sedan 2018.

– Nordnets svenska verksamhet har utvecklats mycket väl under Martins ledning, och vi har de senaste åren flyttat fram positionerna rejält inom bland annat pensionssparande och private banking. Jag vill tacka Martin för hans dedikerade inställning och värdefulla bidrag under många år, och önska honom lycka till i framtiden, säger Lars-Åke Norling, VD på Nordnet.

Gabrielle Hagman började på Nordnet 2021, och innehar idag rollen som fondchef. Hon har en bakgrund som försäljningschef från flera fondbolag, senast Danske Bank, och dessförinnan Blackrock och Swedbank Robur.

– Nordnet har gjort stora investeringar de senaste åren inom uppdaterade gränssnitt, produktutveckling och driftsäkerhet. Vi står nu inför en period av ökade insatser inom marknadsföring, och har ambitionen att ta Nordnet i Sverige till nästa nivå vad gäller tillväxt inom nya kunder och sparande. Gabrielle Hagman är rätt person att leda oss på den resan, säger Lars-Åke Norling, VD på Nordnet.

Gabrielle Hagman kommer i samband med att hon tillträder sin nya roll ta plats i Nordnets koncernledning.

För mer information, kontakta:
Johan Tidestad, kommunikationschef, 0708-875 775
johan.tidestad@nordnet.se

Nordnet är en ledande nordisk digital plattform för sparande och investeringar. Genom innovation, enkelhet och transparens utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare. Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.