2018-05-09

Martin Ringberg ny Sverigechef på Nordnet

Martin Ringberg har blivit utsedd till ny Sverigechef på Nordnet. Han efterträder Eva Trouin som lämnar för ett uppdrag inom Swedbank-koncernen.

Nuvarande försäljningschefen Martin Ringberg har blivit utsedd till ny Sverigechef på Nordnet, och påbörjar sitt uppdrag idag. Han efterträder därmed Eva Trouin som innehaft rollen sedan 2013.

– Jag vill tacka Eva för de insatser hon gjort för Nordnet. Under Evas tid som Sverigechef har Nordnet haft en stark utveckling på den svenska marknaden, och vi har bland annat lanserat Shareville, bolån samt utvecklat Nordnet Live till ett av Sveriges största sparevent. Jag önskar Eva stort lycka till i hennes fortsatta karriär, säger Peter Dahlgren, vd på Nordnet.

Martin Ringberg började på Nordnet 2017, och har tidigare jobbat på SEB där han haft flera roller inom sparande och investeringar med fokus på försäljning.

– Martin har ett stort hjärta för kunden och gedigna kunskaper inom sparandeområdet, vilket gör att han kommer axla rollen som Sverigechef på ett utmärkt sätt. Nordnet har ambitionen att bygga världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar med ett ökat fokus på digital rådgivning, och Martin blir instrumental i att utveckla erbjudandet på den svenska marknaden, säger Peter Dahlgren.

Martin Ringberg kommer i sin nya roll fokusera på att utveckla erbjudandet inom bland annat bolån, Private Banking och finansiella lösningar för entreprenörer.

– Jag ser fram emot att i min nya roll fortsätta förbättra och förenkla för de svenska spararna. Stort fokus för Nordnet är att utveckla gränssnittet mot kund, där en ny webb och app är under utveckling och från mitt perspektiv vill jag ta vidare vårt erbjudande inom bolån och flytta fram positionerna i pensionsaffären. Private Banking är ett annat område där vi har stor potential, och jag vill att vi blir ett än mer relevant alternativ för start-ups och entreprenörer inom framför allt techområdet, säger Martin Ringberg, ny Sverigechef på Nordnet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Henrik Edström, PR-chef Nordnet
Tel: 070 421 84 66
E-mail: henrik.edstrom@nordnet.se

Nordnet är en bank för investeringar i aktier och fonder som finns i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Idén bakom Nordnet är att ge kunderna kontrollen över sina pengar och investeringar, och målet är att bli förstahandsvalet för sparande i Norden. Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.