2020-08-26

Mitä Buffett ja Lynch ostaisivat nyt Helsingin pörssistä?

Sijoita kuin guru on noussut suomalaisen sijoituskirjallisuuden moderniksi klassikoksi. Kirja paljastaa menestyssijoittajien reseptit ja soveltaa niitä Helsingin pörssiin. Kymmeniä tuhansia lukijoita saavuttaneen kirjan tekijät, Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju ja kirjailija Karo Hämäläinen, ovat päivittäneet teoksen kauttaaltaan vastaamaan syksyn 2020 tilannetta. Kirjan esipuheen on kirjoittanut Björn Wahlroos.

Sijoita kuin guru -kirjassa Oksaharju ja Hämäläinen purkavat auki finanssimaailman kunnioitetuimpien mestareiden sijoitusfilosofiat. Kirja paljastaa, miten legendat ovat tehneet miljardinsa, kuinka Benjamin Graham valitsi osakkeita ja miksi Warren Buffett on maailman menestynein sijoittaja.

– Sijoita kuin guru ilmestyi neljä vuotta sitten ja sai heti suurta huomiota. Iloksemme olemme huomanneet, että kirjasta on tullut suomalaisen sijoituskirjallisuuden moderni klassikko. Vaikka kirjassa esittelemiemme menestyssijoittajien opit ovat ikiaikaisia, pörssi elää joka päivä ja joka hetki. Opit elävät suhteessa markkinaan. Kahdeksannessa, täysin uudistetussa painoksessa luodaan korona-ajan osakesalkut siten kuin gurut olisivat ne suunnitelleet, kertovat Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju sekä kirjailija ja pörssitoimittaja Karo Hämäläinen.

– Maailman tunnetuimmat sijoittajat eivät yleensä selitä menestystään ylivoimaisella tietojen keruulla tai käsittelyllä. Hieman vähättelevästi heidän sijoitustyylejään voisi kuvata joukoksi nyrkkisääntöjä siitä, miten valita sijoituskohteita – ja ennen kaikkea siitä, mihin ei missään tapauksessa pidä sijoittaa. Ne voivat usein tuntua triviaaleilta, mutta radikaalin epävarmuuden oloissa nyrkkisäännötkin nousevat uuteen arvoon, kirjoittaa Björn Wahlroos kirjan esipuheessa.

Esipuheessaan Wahlroos tarkastelee koronakriisin vaikutuksia eri toimialoihin ja sijoittajalle keskeisiä kysymyksiä radikaalin epävarmaksi muuttuneessa maailmassa.

Täysin uudistetun Sijoita kuin guru -kirjan voi tilata jo nyt ennakkoon Nordnetistä (nordnet.fi/sijoituskirja). Kirja julkaistaan syyskuun 2020 viimeisellä viikolla.

Lisätietoja antavat:

Jukka Oksaharju, Nordnetin osakestrategi ja sijoituskirjailija, +358 50 376 0589
jukka.oksaharju@nordnet.fi

Karo Hämäläinen, kirjailija ja pörssitoimittaja, +358 45 163 4560 
karo.hamalainen@gmail.com