2014-10-31

Nokialla painavin Twitter-tili

Nettipankki Nordnet tutki OMXH25 indeksiin kuuluvien pörssiyhtiöiden twitter-käyttöä. Kaikki indeksissä olevat 25 yritystä, Huhtamäkeä lukuun ottamatta, ovat Twitterissä. Merkillepantavaa on, että monet kulutushyödykkeitä tuottavat yritykset kuten Nokian Renkaat, Elisa tai Amer Sports eivät ole erityisen aktiivisia Twitterin hyödyntäjiä. Nokia Networks johtaa Twitterin hyödyntämistä sosiaalisesti painavimmalla twitter-tilillään. Yhtiöiden toimitusjohtajista vain 3 on Twitterissä.


Nokia Networksillä on yhteensä noin 19 000 seuraajaa Twitterissä ja se on tähän mennessä twiitannut 10 228 kertaa. Nokian suurin twitter-tili (@nokianetworks) koostuu lisäksi laadukkaista seuraajista, eli aktiivisista mielipidevaikuttajista, koska sen twitter-painoarvoa kuvaava luku (Social Authority, SA) on korkeahkot 63. Soneralla on toiseksi eniten seuraajia ja kolmantena on Nordea.

Kehittymisen varaa

Hieman yllättäen monet kulutushyödykeyritykset ovat heikkoja twitter-käyttäjiä. Esimerkiksi Amer Sportsilla on vain noin 2200 seuraajaa, Elisalla 1600 ja Nokian Renkailla vain 650. Huhtamäen lisäksi pörssiyhtiöistä heikoiten Twitteriä hyödyntävät Orion, Sampo ja YIT.

Suomalaiset yritykset eivät hyödynnä sosiaalista mediaa tehokkaasti. Esimerkiksi pääministeri Stubbilla on lähes 10 kertaa enemmän twitter-seuraajia kuin Nokialla, kommentoi Nordnet Suomen talousvalmentaja Martin Paasi.

Amer Sportsin, joka myy tunnetuimpia urheiluvälineitä maailmanlaajuisesti, luulisi hyödyntävän mahdollisuutta tuoda tieto esimerkiksi uusista tuotteistaan asiakkaidensa taskuun, Paasi jatkaa.

SUOMALAISET OMXH25 PÖRSSIYHTIÖT TWITTERISSÄ
Eniten seuraajia
Twitterissä

1. Nokia Networks
– seuraajia: 18 802

– twiittejä: 10 215 kpl

– painoarvo (SA): 63

– twitterissä: 2 159 päivää

2. TeliaSonera

– seuraajia: 16 386

– twiittejä: 46 836 kpl

– painoarvo (SA): 43

– twitterissä: 2 025 päivää
3. Nordea
– seuraajia: 11 580

– twiittejä: 6 379 kpl

– painoarvo (SA): 49

– twitterissä: 1 003 päivää

Vähiten seuraajia
Twitterissä

1. Huhtamäki
– seuraajia: 0

– twiittejä: 0 kpl

– painoarvo (SA): 0

– twitterissä: 0 päivää

2. Orion

– seuraajia: 100

– twiittejä: 126 kpl

– painoarvo (SA): 4

– twitterissä: 759 päivää

3. Sampo

– seuraajia: 136

– twiittejä: 803 kpl

– painoarvo (SA): 24

– twitterissä: 512 päivää

Taustaa

Lukuihin sisältyy kaikki pörssiyhtiön twitter-tilit, mikäli tilejä on useampia. Esimerkiksi Soneralla on yhteensä kahdeksan twitter-tiliä. Seuraajien ja twiittien määrä on näiden tilien yhteenlaskettu määrä. Painoarvo (Social Authority, SA) on yrityksen seuratuimman twitter-tilin sosiaalinen painoarvo, johon vaikuttaa verkoston koko, aktiivisuus ja vaikuttaminen (skaala 1 -100). Luvut on kerätty 20-30.10.2014 välisenä aikana. Lukujen lähde, julkiset twitter-tiedot.

Vain kolme toimitusjohtajaa

Helsingin pörssin 25 suurimman pörssiyhtiön toimitusjohtajista vain UPM:n Jussi Pesonen, Cargotecin Mika Vehviläinen ja Outotecin Pertti Korhonen ovat Twitterissä. Asiakassuhteiden lisäksi Twitteriä hyödynnetään usein myös yritysjohtamiseen.

Kun johdettavat ovat kasvavassa määrin Twitterissä, johtajien on seurattava perässä, Paasi muotoilee.

Siksi pörssiyhtiöiden kannattaa twiitata

Pörssiyhtiöillä on monta hyvää syytä olla Twitterissä. Se on äärimmäisen kustannustehokas tapa tavoittaa yrityksen sidosryhmiä asiakkaista alihankkijoihin ja omista työntekijöistä sijoittajiin. Laaja läsnäolo Twitterissä on myös tehokas tapa luoda positiivista mielikuvaa yhtiöstä, sekä tuoda läpinäkyvyyttä yrityksen toimintaan ja sen edustamaan yrityskulttuuriin.

Nordnetille Twitter on merkittävä kommunikointikanava. Nordnetilla on omat twitter-tilit jokaisessa Pohjoismaassa ja näissä yhteensä 10 600 seuraajaa. Lisäksi Nordnetin toimitusjohtajalla Håkan Nybergillä, kehitysjohtaja Jan Dinkelspielillä, sekä Nordnetin neljällä talousvalmentajalla Per Hansenilla, Günther Mårdnerilla, Karl-Oscar Strömillä sekä Martin Paasilla on yhteensä 26 000 seuraajaa Twitterissä.

Lisätietoja antavat:
Martin Paasi, Nordnet Suomen talousvalmentaja
050 591 8292 / (050 365 8554) /
martin.paasi@nordnet.fi

 
Nordnet is a Nordic online bank with about 504,900 accounts in Sweden, Norway, Denmark and Finland. We offer private individuals and companies services that make it possible to take control over their financial future. We target conscientious savers in the Nordic countries. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on NASDAQ OMX Stockholm. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk and www.nordnet.fi.