2010-10-22

Nokian tulos ei riittänyt piensijoittajille

Piensijoittajien reaktio Nokian odotettua parempaan tulokseen oli osakkeen myyminen. Tulosta edeltävinä päivinä piensijoittajat tankkasivat Nokiaa. Myös Nokian omistajien määrä on kasvanut koko lokakuun, vaikka kasvuvauhti on selvästi hidastunut.

”Viime aikojen positiiviset Nokia-uutiset, N8-puhelimen ilmestyminen kauppoihin ja usko tulevaisuuden näkymiin saivat piensijoittajat ostamaan Nokiaa ennen osavuosikatsauksen ilmestymistä. Etenkin tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona ostajien lukumäärä oli kaksinkertainen myyjiin nähden ja netto-ostot olivat positiivisia”, kertoo Nordnet Suomen edustaja, Juha Raumolin.

”Usein piensijoittajille jää luu kouraan ammattilaisiin verrattuna, mutta tällä kertaa uskomme monen piensijoittajan kotiuttaneen voitollisena syksyn Nokia-ostojaan. Osavuosikatsauspäivänä piensijoittajat myivät Nokiaa oikein urakalla”, kertoo Juha Raumolin.

Nokian omistajien lukumäärä on kasvanut edelleen lokakuussa, mutta kasvuvauhti on selvästi hidastunut.  Nordnetin uusista asiakkaista peräti 61 % on ostanut Nokiaa.

”Nokian tankkaus on lokakuussa selvästi hiipunut ja on mielenkiintoista nähdä hylkäävätkö piensijoittajat Nokian tuloksen jälkeen ja olivatko tulospäivän nettomyynnit vain hetken huumaa ja voittojen kotiutusta”, tuumailee Juha Raumolin.

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntistatistiikka 

Lisätietoja antaa:
Juha Raumolin, Nordnet Suomen spokesperson

Matkapuhelin +358 50 500 4525

Nordnet provides services that simplify savings, investments and loans to private investors in the Nordic region. We focus on active savings with a modern and smart approach. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on NASDAQ OMX Stockholm. Nordnet is the leading broker in the Nordic region with about 315,000 accounts in Sweden, Norway, Denmark, Finland, Germany and Luxembourg. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk, www.nordnet.fi, www.nordnet.de and www.nordnet.lu.