2020-04-23

Nordnet breddar bolåneerbjudandet – inleder samarbete med Stabelo

Från och med idag breddar Nordnet sitt bolåneutbud, och erbjuder nu lån med förmånliga räntor och ett antal olika bindningstider utan krav på engagemang hos Nordnet.

Nordnet gav sig in på bolånemarknaden under 2016 och befintligt erbjudande karaktäriseras av låga räntor till de kunder som samlar sitt sparande hos Nordnet. Den lägsta räntan inom ramen för nuvarande erbjudande är 0,79%, vilket är Sveriges lägsta listränta, alla kategorier.

Idag meddelas att Nordnets bolåneerbjudande breddas till att omfatta samtliga kundtyper, utan motkrav på sparkapital eller övrigt engagemang hos Nordnet. Det uppdaterade erbjudandet omfattar löptider mellan tre månader upp till tio år. Maximal belåningsgrad är 60 procent. Den lägsta ränta som erbjuds är 1,28 procent, vilket gäller för lån med ett års bindningstid.

Samtliga lån som nu introduceras erbjuds också i en grön version, där kunder med en energismart bostad erbjuds 0,10 procentenheter i rabatt på alla löptider. För att kunna få det gröna bolånet behövs en energideklaration som utfärdats 2014 eller senare med energiklass A eller B. Efter rabatt är den lägsta räntan som erbjuds för gröna lån 1,18 procent, vilket gäller för lån med ett års löptid.

–   Uppstickarna på bolånesidan har tagit mark under senare år, men de stora aktörerna behöver utmanas med ännu större kraft och hastighet. På Nordnet står vi för schyssta villkor och låga räntor utan förhandling, och vi kan nu erbjuda riktigt bra räntor till Sveriges alla bolånetagare, oavsett nivån på deras sparande, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

De bolån i Nordnets utbud som är riktade till kunder utan krav på engagemang hos Nordnet erbjuds i samarbete med det oberoende bolåneinstitutet Stabelo, som också är kreditgivare.

–   Förutom att vi nu får en bra bredd i bindningstider och kan utöka de kundtyper vi riktar våra lån till, känns det riktigt kul att också kunna inkludera ett grönt bolån i vårt erbjudande. Låntagare med energismarta bostäder får en rabatt på 0,10% och kan komma ner så lågt som 1,18% – förhandlat och klart, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

För mer information, kontakta:
Johan Tidestad, kommunikationschef
0708-875 775, johan.tidestad@nordnet.se


Nordnet är en digital bank för sparande och investeringar som finns i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Med användarvänlighet, tillgänglighet, ett brett utbud och låga priser ger vi våra kunder möjlighet att nå sina ambitioner som sparare. 
Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.