2018-03-19

Nordnet flyttar huvudkontoret från Alvik till Kungsholmen

Idag flyttar Nordnet till sitt nya huvudkontor, beläget på Alströmergatan 39 i Stockholm. Lokalen omfattar totalt 7 285 kvadratmeter, och hyreskontraktet är på 10 år.

Nordnet är en digital bank för investeringar och sparande, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Nordnet har cirka 670.000 kunder och den svenska verksamheten, tillika bankens huvudkontor, har i nästan 20 år varit beläget i Alvik, en stadsdel i Bromma i västra Stockholm.

Idag flyttar Nordnet till Alströmergatan 39 på Kungsholmen i Stockholm, till en lokal i fastigheten Dykaren 10 som ägs av Humlegården Fastigheter. Avtalet sträcker sig över 10 år. Fastigheten byggdes 1898, och ritades av arkitekt Gustaf Lindgren. Verksamheten i fastigheten bestod ursprungligen av tillverkning av maskiner för tändsticksindustrin.

– Det känns oerhört bra att äntligen få flytta in i vårt nya hem. Vi tecknade avtalet för två år sedan och har sedan dess, tillsammans med Humlegården och våra arkitekter, utvecklat fastigheten i en riktning som passar Nordnets identitet och verksamhet. Byggnaden har genomgått en totalrenovering, och stora delar av ursprungsarkitekturen har tagits fram. Vi har höjt tak, återställt fönsteröppningar, skapat öppna ytor, släppt in dagsljus och lyckats skapa en perfekt blandning mellan industrikaraktär och fintech-miljö, säger Jenny Garneij, HR-chef på Nordnet.

Fastigheten är på sex plan, och utgör basen för Nordnets cirka 400 svenska medarbetare. Alströmergatan 39 är beläget ett kvarter från Fridhemsplan med bland annat Västermalmsgallerian, och har nära till såväl stadsmiljö som fina promenadstråk längs Karlbergskanalen.

– Vi bygger den nya tidens digitala bank, och har ambitionen att skapa världens bästa användarupplevelse inom sparande och investeringar. För att kunna leverera på den ansatsen krävs att vi lyckas rekrytera och behålla topptalanger inom tech och finans. Jag tror att vår nya lokal, med dess utformning och läge, kommer att stärka vår attraktionskraft som arbetsgivare och samtidigt ge en energikick åt alla våra medarbetare som varit med oss ett tag. Vi har fått en unik möjlighet att utforma lokalerna som vi vill, och slutresultatet manifesterar fysiskt det nya Nordnet vi håller på att bygga, säger Jenny Garneij.

Fakta:
Adress: Alströmergatan 39
Hyresvärd: Humlegården Fastigheter
Lokalyta: 7 285 kvm
Avtalslängd: 10 år

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Henrik Edström, PR-chef Nordnet
Tel: +46 70 421 84 66
E-post: henrik.edstrom@nordnet.se

Nordnet är en bank för investeringar i aktier och fonder som finns i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Idén bakom Nordnet är att ge kunderna kontrollen över sina pengar och investeringar, och målet är att bli förstahandsvalet för sparande i Norden. Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.