2015-07-01

Nordnet: Græsk usikkerhed ansporer private til aktiekøb

Kun tre ud af de tyve største danske aktier steg i juni, men de private investorer lader sig dog ikke holde tilbage af hverken kursfald eller af risikoen for, at Grækenland trækker sig ud af euroen. De øgede moderat deres samlede beholdning af danske aktier med 24 mio. kroner efter nettokøb af Genmab, A.P. Møller Mærsk og Coloplast. Derimod blev der reduceret i Pandora og Vestas. 


Selv om risikoen for at Grækenland ryger ud af Eurozonen, med deraf følgende negative konsekvenser, har fyldt meget i medierne og været hovedårsagen til juni måneds kursfald, rokker det ikke ved investorernes forhold til aktierne:

  Selv om risikoen for en græsk exit skal tages alvorligt, er det ikke for alvor noget som skræmmer investorerne. De græske problemer er desværre ingen nyhed, og investorerne er overbeviste om, at den nuværende uro og usikkerhed er et forbigående fænomen, siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

Coloplast-nedjusteringer truer ikke tilliden

I juni måtte Coloplast for anden gang meddele investorerne, at selskabet er udfordret i England og USA. Selvom investorerne måtte indkassere et gedigent kursfald på mere end 13 %, er tilliden til Coloplast fra de private investorer intakt:

  ”Gammel kærlighed ruster som bekendt ikke. På samme måde holder de private investorer fast i, at de resultater, som Coloplast har skabt og de kursstigninger, som har været en naturlig konsekvens heraf, mere end opvejer den indtjeningsslinger i valsen, som har betydet, at Coloplast har skuffet det seneste år. De private investorer er overbeviste om, at det kun er kun et spørgsmål om tid, før aktionærerne igen får noget at glæde sig over”, siger Per Hansen.

Kun få C20-aktier med stigninger i juni

Hvis man skulle have en positiv forrentning af sine aktieinvesteringer i juni måned, var det en forudsætning, at investorerne var usædvanlig selektive.

  Kun hvis investorerne havde sat deres penge i Tryg, Pandora eller Jyske Bank, slutter de måneden investeringsrigere end de begyndte. Intet varer evigt og rækken af kurssejre med uafbrudte stigninger måtte få en ende. Det skete i juni, siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

Nordnets kunders største nettokøb og nettosalg juni 2015

 Største nettokøb juni 2015 Mio. DKK  Største nettosalg juni 2015 Mio. DKK
 Genmab    62,9  Pandora 70,9
 A.P. Møller Mærsk A + B 32,2  Vestas   53,2
 Coloplast 21,5  Novo Nordisk 7,9
 D/S Norden 17,9  Jyske Bank 7,6
 Nordea    9,7  Nordjyske Bank 5,6

Massiv købsinteresse for Genmab

Biotekaktierne er for alvor blevet en del af investorernes handelsmæssige hverdag, og Genmab var blandt de mest handlede danske aktier i juni:

  En række biotekaktier er blevet ”investeringsmodne” i de privates optik. I mange måneder har Genmab være blandt de mest handlede og omsatte hos de private, og i juni måned var selskabet det fjerde mest omsatte hos Nordnet. Tilsammen ville Bavarian Nordic, Zealand Pharma og Genmab som ”biotekgruppe” være den mest handlede aktie i juni. Det er en bemærkelsesværdig udvikling, siger Per Hansen investeringsøkonom hos Nordnet.

 Antal handler juni 2015  Antal handler maj 2015
Vestas 27.952 Vestas 32.912
Novo Nordisk 25.346 Novo Nordisk 23.190
Pandora 13.088 Pandora 13.353
Genmab   11.585 A.P. Møller Mærsk A+B   8.943
Coloplast   11.037 FLSmidth & Co.   8.422
A.P. Møller Mærsk A+B   7.878 Torm   8.304
Bavarian Nordic   7.690 Bavarian Nordic   8.213
Zealand Pharma   7.593 Genmab   7.082
Torm   4.855 Zealand Pharma   5.788
D/S Norden   4.328  H. Lundbeck   4.728

For yderligere information, kontakt:

Per Hansen, investeringsøkonom Nordnet Danmark

Telefon: +45 50 70 65 61

E-mail: per.hansen@nordnet.dk

Nordnet is a bank for investments and savings with business in Sweden, Denmark, Finland and Norway. The idea behind Nordnet is to give customers control of their money, and the goal is to become the no 1 choice for investments and savings in the Nordics. Nordnet AB (publ) is listed in Nasdaq Stockholm. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk and www.nordnet.fi