2009-11-12

Nordnet har Sveriges bästa banksajt

Internetworld har i sin årliga rankning av Sveriges 100 bästa sajter utsett Nordnet till bästa banksajt, och till elfte bästa sajt alla kategorier.

– Utnämningen är en stor seger för oss och en bekräftelse på att vår satsning på ett modernt och enkelt sparande är ett vinnande koncept. Eftersom våra kunder i första hand träffar oss via nätet är det centralt med en enkel och tydlig webbplats, säger Nordnets vd Carl-Viggo Östlund.

Internetworld utser årligen Sveriges 100 bästa sajter, baserat på kriterierna utvecklingskraft, utnyttjar internet på ett nyskapande sätt, redaktionell kvalitet, struktur och navigering samt funktionell design. I förra årets rankning låg Nordnet på plats 25.

– En framgångsfaktor är att aldrig luta sig tillbaka. Vi ser ständigt över vår sajt och letar efter saker som kan förbättras. Nu fortsätter vi vår resa mot det moderna sparandet, och i nästa års lista ska vi vara bland de fem bästa, säger Carl-Viggo Östlund.

Motiveringen till utmärkelsen löd: Välkommen till en riktig internetbank. Nordnet struntar i banktraditionerna som tynger storbankernas webbar och bygger en bank som verkligen är anpassad för webben. Navigeringen är enkel och tydlig, och startsidan snygg och relevant. Insidan är bra och pedagogisk och det är lätt att följa hur pengarna växer eller försvinner. Och det finns gott om inspiration och stöd för den som vill ha hjälp att placera. Bankens community lever och frodas utanför den egna sajten (av säkerhetsskäl) och på den nya Nordnetbloggen skrivs det flitigt.

Files